Rusia pregătește 2,5 mii de rezerviști pentru războiul împotriva Ucrainei-Statul Major General/foto REUTERSRusia pregătește 2,5 mii de rezerviști pentru războiul împotriva Ucrainei-Statul Major General/foto REUTERS

în zonele de frontieră, Federația Rusă pregătește rezerviști. 

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

“Comanda Forțelor Armate ale Federației Ruse încearcă să recruteze și să completeze pierderile trupelor sale în detrimentul rezerviștilor”, se arată în raport.

Statul Major General observă că rezerviștii sunt instruiți în regiunile de frontieră: “până la două mii și jumătate de rezerviști sunt instruiți la terenurile de antrenament din regiunile Voronezh, Belgorod și Rostov. Acestea sunt planificate să fie trimise pe teritoriul Ucrainei pentru a participa la război.”

După cum a scris UNIAN, potrivit GUR al Ministerului Apărării, în Rusia continuă încercările de a desfășura așa-numita “mobilizare ascunsă” – se desfășoară o campanie de propagandă activă, precum și trimiterea absolvenților și cadeților școlilor militare în zona de luptă.

Anterior, Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a declarat că, după o nouă încercare a rușilor de a intensifica ostilitățile în Ucraina, președintele rus Vladimir Putin va avea două opțiuni pentru soluții: înghețarea conflictului sau mobilizarea deschisă.

rușii de vârstă militară au o atitudine negativă față de perspectiva mobilizării, unii au avut curajul să numească războiul din Ucraina criminal.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.