” Azovstal ” la distrugere de către ocupanți/foto UNIAN

Rusia intenționează să exporte ilegal din Mariupol în scopul vânzării ulterioare a produselor metalurgice ale întreprinderilor locale deținute de grupul ucrainean de companii “Metinvest”.

Acest lucru este menționat în declarația companiei.

Potrivit companiei, la momentul invaziei militare pe scară largă a Rusiei în Ucraina, la 24 februarie 2022, produsele metalurgice produse la întreprinderile grupului Metinvest–Uzinele metalurgice Azovstal și Ilici MMK – erau concentrate în portul Mariupol. Produsele metalurgice specificate urmau să fie exportate către cumpărători din diferite țări, în special Spania, Italia, Belgia, Grecia, Portugalia și Turcia.

În același timp, compania notează, la momentul începerii invaziei militare, mai multe nave comerciale au fost înregistrate în apele portului Mariupol: SMARTA (Liberia), Azov CONCORD (Malta), AZBURG (Dominica), TZAREVNA (Malta), BLUE STAR I (Panama) și LADY AUGUSTA (Jamaica), care au fost deja încărcate 28 de mii de tone de produse metalurgice.

“Există un risc ridicat ca ocupanții să folosească aceste nave pentru a fura și exporta ilegal produse metalurgice care aparțin grupului Metinvest. Acțiunile ilegale de confiscare și redeschidere a portului Mariupol indică în mod clar că ocupanții pot exporta aceste produse metalurgice aproximativ în porturile din Rostov, Taganrog, Novorossiysk, Tuapse și au ocupat Sevastopol, cu scopul de a vinde în continuare ilegal produse furate către țările africane și asiatice care nu susțin politica de sancțiuni împotriva țării agresoare – Federația Federației Ruse”, se arată în declarație.

În același timp, Metinvest constată că, în conformitate cu dreptul internațional și legislația Ucrainei, acțiunile reprezentanților țării agresoare în confiscarea armată a navelor comerciale și a produselor grupului au toate semnele de piraterie și încălcări ale legilor și obiceiurilor de război sub formă de jafuri, care sunt infracțiuni internaționale grave.

ca răspuns la astfel de acțiuni, grupul Metinvest va depune toate eforturile legale posibile pentru a aduce autorii și complicii lor la o responsabilitate juridică strictă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.