Rusia a început să recruteze populația care trăiește în Donbasul ocupat/fotografie ua.depositphotos.com

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei declară că apelul rus al locuitorilor din Donbass ocupat este o încălcare a dreptului internațional.

Acest lucru a fost anunțat de președintele Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei Oleg Nikolenko pe pagina sa de Twitter.

“Rusia a început să recruteze populația care trăiește în Donbasul ocupat pentru a-și consolida forțele armate care luptă în Ucraina. Aceasta este o încălcare gravă a dreptului internațional, în special a Convenției de la Geneva. Lista crimelor de război ale oficialilor ruși continuă să crească. Ei vor fi aduși în fața justiției”, a subliniat Nikolenko.

Mobilizarea în “DPR” și “LPR”: ceea ce este cunoscut

după cum a raportat UNIAN, la mijlocul lunii februarie, liderii teroriștilor “LDPR” au anunțat o mobilizare generală.

După aceea, Ministrul Apărării al Ucrainei Alexey Reznikov a vorbit despre mobilizarea forțată a bărbaților în ORDLO. Potrivit acestuia, militanții i-au “luat ostatici”, i-au intimidat și i-au amenințat cu tortură dacă refuză să ia armele.

Reprezentanța Președintelui Ucrainei în Republica Autonomă Crimeea a declarat că cetățenii ucraineni care sunt recrutați forțat în rândurile armatei ruse sau alte formațiuni ilegale sunt victime ale conflictului armat, nu criminali.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.