Rusia intenționează să profite de regiunea Zaporozhye/foto ua.depositphotos.com Rusia intenționează să profite de regiunea Zaporozhye/foto ua.depositphotos.com

Trupele rusești încearcă să reia ofensiva, probabil pentru a captura complet regiunea Zaporozhye.

Acest lucru a fost anunțat de șeful adjunct al Direcției operaționale principale a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina Alexey Gromov la un briefing.

“Inamicul se concentrează pe menținerea frontierelor, dar în același timp nu abandonează încercările de a relua ofensiva în aceste zone, probabil cu scopul de a ajunge la granițele administrative ale regiunii Zaporozhye”, a spus el.

Gromov a adăugat, de asemenea, că, în cazul unei confiscări complete a regiunii Kherson, ocupanții vor încerca să-l ia pe Nikolaev pentru a crea condiții pentru o ofensivă asupra Odesei.

Anterior, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că Rusia își consolidează grupurile în două direcții simultan-Zaporozhye și Kharkiv:

“În direcția Zaporozhye, inamicul construiește sisteme de incendiu. În special, până la 30 de tancuri inamice T-62 au fost desfășurate ca puncte de tragere pe termen lung în zona Vasilevka, la 35 km sud de Zaporozhye.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.