Lyudmila Denisova/foto UNIAN

Federația Rusă se pregătește pentru deportarea în masă a cetățenilor ucraineni pe teritoriul său de la începutul anului.

Acest lucru a fost declarat de către comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova în timpul unui Teleton Informațional.

“Am anumite informații privilegiate că Federația Rusă se pregătește pentru deportarea în masă a cetățenilor noștri de la începutul anului. Și am câteva informații că în toate regiunile, aproape în toate republicile, au compilat liste de puncte de relocare temporară și acolo este clar definit ce regiune este, numărul ucrainenilor care vor fi scoși”, a spus Denisova.

Potrivit acesteia, Ucraina nu are în prezent date cu privire la numărul exact de ucraineni eliminați forțat și dacă 1,1 milioane de persoane au fost într-adevăr scoase, după cum se menționează în Federația Rusă.

“Folosim cifrele furnizate de Federația rusă, deoarece, din păcate, în Ucraina de astăzi nu există nicio modalitate de a număra cetățenii noștri – nu avem o frontieră oficială în partea în care cetățenii noștri sunt deportați forțat. Ieri am vorbit cu Crucea Roșie, Președintele CICR, întrebat dacă au astfel de cifre au confirmat că exact 1,1 milioane de persoane au fost scoase – nu”, a spus Denisova.

După cum a raportat anterior UNIAN, Kievul a cerut organizațiilor internaționale să faciliteze îndepărtarea rapidă a cetățenilor ucraineni care au fost evacuați forțat în Federația rusă de pe teritoriul statului agresor.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.