În regiunile care se învecinează cu Ucraina din Federația Rusă, au început pregătirile intensive pentru epidemia de holeră, sunt posibile provocări privind utilizarea armelor biologice. 

Acest lucru este raportat de Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării. 

Cercetașii remarcă faptul că medicul sanitar șef de Stat al Rusiei, Anna Popova, a semnat un decret “Cu privire la măsuri suplimentare pentru prevenirea holerei”, unde se acordă o atenție deosebită măsurilor preventive suplimentare din regiunile limitrofe Ucrainei: Bryansk, Kursk, Belgorod, Voronezh, regiunile Rostov, Teritoriul Krasnodar și Crimeea ocupată.

În special, șefii departamentelor teritoriale din Rospotrebnadzor au fost instruiți să pregătească laboratoare pentru efectuarea cercetărilor privind holera, să consolideze controlul asupra instalațiilor de vânzare cu amănuntul, locurile de adunare în masă a oamenilor, precum și să informeze populația despre măsurile de prevenire a bolii. De asemenea, a fost instruit să asigure disponibilitatea instituțiilor medicale de a efectua măsuri antiepidemice și de a pregăti calculul medicamentelor necesare pentru aceasta.

“Probabil, la sfârșitul lunii mai-începutul lunii iunie, conducerea Federației Ruse poate recurge la provocări în zonele limitrofe Ucrainei. În mod tradițional, ei vor încerca să transfere responsabilitatea pentru acest lucru Ucrainei, acuzând-o că “folosește arme biologice”, a menționat Ministerul Apărării.

Falsuri ale Rusiei despre “biolab” în Ucraina

După cum a raportat anterior UNIAN, Federația Rusă continuă să răspândească dezinformarea cu privire la fabricarea armelor de distrugere în masă în Ucraina. 

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei numit declarațiile Federației Ruse cu privire la crearea de arme biologice în Ucraina dezinformare și provocare.

De asemenea, Ministerul Sănătății din Ucraina a negat informațiile despre rospropaganda despre presupusa “curățare de urgență a urmelor unui program biologic militar finanțat de Departamentul Apărării al SUA” și “distrugerea agenților patogeni deosebit de periculoși.” Ei au explicat că nu există laboratoare americane pe teritoriul statului nostru.

În ceea ce privește acele laboratoare biologice, Federația Rusă a încercat chiar să organizeze o reuniune urgentă a Consiliului de securitate al ONU. Se presupune că Moscova a primit “noi documente” pentru a-și confirma informațiile după confiscarea anumitor teritorii ale Ucrainei.

La mijlocul lunii aprilie, șeful forțelor ruse de apărare împotriva radiațiilor, chimice și biologice, Igor Kirillov, a răspândit un fals că oamenii de știință americani ar fi testat medicamente biologice periculoase pe pacienții unui spital de Psihiatrie din Harkov. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.