ocupanții continuă să se regrupeze pentru a relua ofensiva în direcțiile Izyum-Barvenkovo și Izyum-Slavyansk/foto REUTERSOcupanții continuă să se regrupeze pentru a relua ofensiva în direcțiile Izyum-Barvenkovo și Izyum-Slavyansk/foto REUTERS

în direcțiile Slobozhansky, Slavyansky și Limansky, ocupanții ruși se pregătesc pentru o ofensivă.

acest lucru este raportat pe pagina de Facebook a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

“În direcțiile Volyn și Polessky fără prea multe schimbări. În Forțele Armate ale Republicii Belarus, măsurile de verificare a pregătirii în luptă continuă până pe 4 iunie a acestui an”, spune post.

În direcția Seversky, potrivit Statului Major General, ocupanții continuă să efectueze bombardamente de artilerie de pe teritoriul Rusiei din zonele de frontieră, și anume așezările Boyar-Lezhachi și Manuhovka din regiunea Sumy, precum și Yanzhulovka și Kamenskaya Sloboda din regiunea Chernihiv.

“În direcția Slobozhansky, inamicul continuă să se pregătească pentru ofensivă, efectuează un studiu al posibilelor modalități de avansare, furnizare de arme și echipamente militare și materiale de pe teritoriul Federației Ruse”, a adăugat Statul Major General.

Pentru a reduce potențialul ofensiv al trupelor ucrainene, ocupanții bombardează pozițiile forțelor de apărare cu artilerie cu butoi și rachete.

Ei nu au efectuat acțiuni active în direcția Kharkiv, principalele eforturi fiind axate pe descurajarea acțiunilor unităților ucrainene. Rușii au tras asupra infrastructurii civile din zonele așezărilor Odnorobovka, Udy, tishki rus și Cherkassky Tishki.

“În direcția slavă, inamicul continuă să regrupeze trupele pentru a relua ofensiva în direcțiile Izyum – Barvenkovo și Izyum-Slavyansk. În direcția așezării, Kurulka a încercat să efectueze operațiuni de asalt, nu a avut succes, s-a retras în poziții ocupate anterior”, a raportat Statul Major General.

În direcția Donetsk, ocupanții, pe lângă bombardamentele de artilerie, au efectuat atacuri aeriene în zonele Novoselovka și Lisichansk, atacuri cu rachete – în zonele așezărilor Soledar și Seversk.

“În direcția Liman, inamicul se regrupează și se pregătește pentru o ofensivă. Am încercat să efectuez recunoașterea căilor de avansare prin barierele de apă”, se spune în raport.

În direcția Kryvyi Rih, ocupanții efectuează o înfrângere de foc a trupelor ucrainene cu artilerie și conduc o luptă contra-baterie.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, ministrul de Externe Dmitry Kuleba a spus că cuvintele Federației Ruse despre presupusa pregătire pentru negocierile cu Ucraina pe fundalul unei ofensive la scară largă în Donbas este o “deghizare KGB” pentru a acoperi adevăratele intenții și acțiuni.șeful administrației militare a orașului Kiev, Nikolai Jirnov, a declarat că Kievul rămâne o țintă prioritară pentru ocupanții ruși. Capitala este gata să lupte împotriva inamicului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.