Rusia se pregătește să interzică soldaților din serviciu în timpul războiului/foto REUTERS

Conducerea Federației Ruse se pregătește să interzică soldaților și ofițerilor să părăsească serviciul în timpul așa-numitei “operațiuni militare speciale”. Oficialii au început deja pregătirile pentru modificarea legislației.

Aceste informații au fost împărtășite în timpul unui briefing recent de către șeful adjunct al Direcției operaționale principale a Statului Major General Alexey Gromov.

“Aș dori să menționez separat că conducerea Federației Ruse, pentru a opri fluxul de personal din rândurile Forțelor Armate, pregătește amendamente la actele legislative privind interzicerea demiterii din serviciu în timpul legii marțiale sau așa—numita “operațiune militară specială”, a spus Gromov.

Potrivit șefului adjunct, în rândul populației civile, puțini vor să intre în serviciul militar în baza unui contract pentru a merge în Ucraina în viitor. Refuzul de a participa la ostilități pe teritoriul țării noastre a provocat, de asemenea, o lipsă semnificativă de cadeți în instituțiile de învățământ militar superior.

Anterior, Rusia a calculat câți soldați au refuzat să meargă în Ucraina din februarie 2022. Numărul minim a ajuns la 1.793 de persoane.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.