ocupanții se concentrează în sud/fotografia Ministerului Apărării al Federației Ruse ocupanții se concentrează în sud/fotografia Ministerului Apărării al Federației Ruse

Rușii și-au schimbat planurile ofensive în Ucraina. Acum își consolidează gruparea în sud, încercând să captureze regiunile sudice și să asigure o ieșire terestră în Transnistria.

Acest lucru a fost declarat de fostul șef adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, locotenentul general Igor Romanenko într-un interviu acordat lui OBOZREVATEL.

În special, Romanenko a menționat că este de acord cu concluziile informațiilor Britanice că inamicul schimbă planul ofensiv în Ucraina. 

“Da, am ajuns și la astfel de concluzii. Se întâmplă următoarele: Statul Major General al Federației Ruse și-a evaluat capacitățile, rezervele. Ele se întăresc semnificativ. Până la 115 grupuri tactice de batalion au fost restaurate. În plus, până la jumătatea lunii August intenționează să creeze cel de-al 35-lea corp de tancuri, numărând până la 300 de tancuri. Fiecare unitate administrativă a Federației Ruse pregătește un batalion, echipând, instruind armata”, a spus el.

În plus, Romanenko a subliniat că Ucraina a anunțat o contraofensivă. Ocupanții vor încerca să acționeze într-un mod similar. În acest scop, o unitate de trupe aeriene de până la 7-8 mii a fost deja adusă în direcția Kherson și, de asemenea, transferă echipamente prin toate mijloacele. Aprovizionarea feroviară nu are timp să îndeplinească aceste sarcini. Rusia a suspendat traficul de pasageri pe Podul Crimeei pentru o vreme pentru a asigura trecerea eșaloanelor militare.

“Își concentrează toate rezervele în direcția sudică pentru a nu ne împiedica să recucerim terenurile ocupate, ci și pentru a ne învinge în direcțiile Zaporozhye, Krivoy Rog, Kherson și chiar mai bine – pentru a organiza o ofensivă asupra lui Nikolaev. De asta trag așa în el. Și apoi – Odessa și Transnistria. Sarcinile care au fost anunțate au fost un coridor terestru către Crimeea, Mariupol, Herson, Zaporozhye și un coridor terestru către Transnistria. Acum își concentrează forțele pentru a încerca să facă acest lucru”, a spus Romanenko.

Generalul a reamintit, de asemenea, că, la 11 septembrie, ocupanții intenționează să organizeze cvasi-referendumuri în teritoriile ocupate pentru a speria Occidentul, în primul rând Statele Unite, cu utilizarea armelor nucleare tactice în cazul încercărilor de eliberare a acestor teritorii.

“De ce SUA nu ne dau arme masiv? Nu pentru că lend-lease încetinește, ceea ce nu este suficient… Aceasta este o decizie absolut politică. Pentru că americanii se tem de escaladarea cu utilizarea armelor nucleare tactice”, a concluzionat el.

Citește și:  soldații ucraineni au respins ofensiva invadatorilor în două direcții - Statul Major General Soldații ucraineni au respins ofensiva invadatorilor în două direcții – Statul Major General Belarus furnizează anumite tipuri de muniție trupelor rusești Belarus furnizează anumite tipuri de muniție trupelor rusești invadatorii au tras la o grădiniță din regiunea Zaporozhye Invadatorii au tras la o grădiniță din regiunea Zaporozhye două rachete inamice au fost doborâte peste regiunea Vinnytsia Două rachete inamice au fost doborâte peste regiunea Vinița atac terorist în Yelenovka: persoane necunoscute au început să colecteze informații despre prizonierii ucraineni Atacul terorist din Yelenovka: persoane necunoscute au început să colecteze informații despre prizonierii ucraineni

Mai devreme a devenit cunoscut faptul că Rusia pare să fi decis să-și ajusteze planurile pentru o operațiune ofensivă în Donbass, simțind nevoia de a consolida gruparea din sud.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.