trupele rusești continuă să avanseze în estul Ucrainei/Screenshot trupele rusești continuă să avanseze în estul Ucrainei/Screenshot

Ucraina a slăbit armata rusă într-o asemenea măsură încât Kremlinul va fi pregătit pentru o nouă ofensivă abia peste doi ani.

Acest lucru a fost declarat de către Ministrul Apărării al Letoniei Artis Pabriks, scrie nra.lv .

Pabriks a menționat că rezistența Ucrainei oferă literalmente Letoniei timp să se pregătească pentru o posibilă agresiune rusă.

“Aproape nimeni nu credea că este posibilă o invazie și un război ulterior comparabil cu războaiele mondiale anterioare. Țara noastră vecină a dovedit că trebuie să fim pregătiți și să ne apărăm Teritoriul de o superioritate brutală și numeroasă”, a subliniat ministrul.

Citește și:  un expert militar a spus că astăzi Federația Rusă nu este capabilă să reînvie războiul împotriva Ucrainei Expertul militar a spus că astăzi Federația Rusă nu este în măsură să reînvie războiul împotriva Ucrainei  A devenit cunoscut modul în care ocupanții din regiunea Kherson încearcă să se protejeze de grevele APU A devenit cunoscut cum în regiunea Kherson ocupanții încearcă să se protejeze de loviturile APU  în timpul bombardării Mykolaiv, rușii folosesc arme atipice în timpul bombardării Mykolaiv, rușii folosesc arme atipice

Războiul din Ucraina: date actuale

Trupele rusești continuă să avanseze în estul țării. Potrivit Statului Major General, pe 16 iulie, forțele ucrainene au respins încercările inamicului de a asalta direcțiile Slavyansk și Bakhmut.

În același timp, Forțele Armate ale Ucrainei continuă să distrugă în mod eficient depozitele de muniții inamice din teritoriile ocupate. Pentagonul consideră că ofensiva Federației Ruse a încetinit semnificativ din cauza utilizării sistemelor HIMARS de către Ucraina.

Cu o zi înainte, ministrul rus al Apărării, Serghei șoigu, a ordonat ocupanților să intensifice luptele în “toate direcțiile”, pe care jurnaliștii de la New York Times le-au evaluat ca un semnal al tranziției Rusiei la o fază mai agresivă a războiului.

în același timp, potrivit analiștilor de la Institutul pentru studiul războiului, Putin a dat ordinul de a captura Harkov, după cum reiese din intensificarea bombardarea regiunii de către trupele rusești.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.