REUTERS

Inamicul își va îndrepta eforturile principale către lovituri de rachete cu complexe balistice de tip Iskander sau rachete de croazieră.

în calitate de corespondent al rapoartelor UNIAN, acest lucru a fost anunțat la un briefing de către consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei Alexey Arestovich.

“Conducerea militară și politică a țării – conducerea forțelor de apărare, Președintele, guvernul controlează situația”, a subliniat el.

Potrivit lui Arestovici, inamicul a mutat eforturile principale în zona OOS, Mariupol și Nikolaev.

“Kiev, Sumy, Chernihiv, Kharkiv – au devenit defensive și desfășoară acțiuni locale de importanță tactică”, a declarat consilierul șefului PO.

El a adăugat că pentru a treia zi inamicul încearcă să nu folosească aeronavele sale de la Kiev, Harkov, Sumy și Mykolaiv, sau să o facă într-un mod limitat.

“De ce se întâmplă acest lucru?… Inamicul a adunat 500 de avioane de luptă în jurul nostru, dar Agenția Federală de Transport aerian nu este capabilă să efectueze operațiuni aeriene complexe. Acest lucru necesită mulți ani de pregătire și mulți bani, pe care nu îi AU”, a spus Arestovich.

El a explicat că loviturile aeriene au fost efectuate de o singură aeronavă, două aeronave sau maximum 4-6 aeronave. În același timp, 83 de aeronave au fost deja doborâte de armata ucraineană.

“Au folosit deja 120-150 de aeronave din 500, jumătate dintre ele nu mai sunt acolo și chiar mai multe nu vor fi. Singurele zone în care inamicul își concentrează acum loviturile aeriene sunt zona OOS și Mariupol. Dar aplicăm măsuri care ar trebui să ușureze situația de acolo, în special, din punctul de vedere al impactului aerian”, a spus consilierul șefului PO.

Arestovici a subliniat că ucrainenii pot fi mândri de forțele lor de apărare, care demonstrează cele mai bune exemple de artă militară din lume.

“Forțele noastre Aeriene, Forțele de apărare aeriană, cărora li s-au acordat trei ore de existență de către cei mai buni experți din lume, doboară avioane rusești în a 20-a zi. Numai în timpul zilei au fost doborâte mai multe avioane, elicoptere, rachete de croazieră și altele asemenea. Desigur, dacă ne ajută cu cele mai noi arme și echipamente, inamicul se va înrăutăți”, a adăugat el.

Consilierul șefului PO a menționat că inamicul își va schimba eforturile principale în direcția loviturilor de rachete cu rachete balistice de tip Iskander sau rachete de croazieră.

“trebuie să fim pregătiți pentru asta. Doborâm cu abilitate o parte suficientă din aceste rachete de croazieră”, a subliniat el.este demn de remarcat faptul că Rusia se bazează din ce în ce mai mult pe bombardamente aeriene, bombardarea orașelor și a civililor cu utilizarea unor tipuri interzise de muniție.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.