Rusia verifică armata locală în “PMR”/fotografie twitter.com/LupineTravel

Trupele rusești de pe teritoriul Transnistriei nerecunoscute se află într-o stare sporită de pregătire pentru luptă. Mai mult, au început să verifice formațiunile armate locale.

Acest lucru este menționat în Rezumatul Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook.

Situația în direcția basarabeană rămâne tensionată. Federația Rusă verifică armata locală.

“Personalul unităților grupului operațional al trupelor ruse continuă să fie în alertă maximă. Ocupanții își concentrează eforturile principale pe menținerea armelor și echipamentelor militare în pregătire pentru utilizare. A fost efectuată o inspecție a formațiunilor armate locale”, se arată în raport.

Reamintim că ocupanții ruși încearcă, dar nu pot relua funcționarea aerodromului în Tiraspolul transnistrean nerecunoscut, deoarece totul a fost furat acolo.  

După cum a raportat UNIAN, pe 25 și 26 aprilie, au avut loc explozii în clădirea “Ministerului Securității de Stat al PMR” din Tiraspol, într-o unitate militară din satul Zabory, iar turnul Centrului Radio Mayak a fost aruncat în aer.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina a numit aceste evenimente o provocare organizată de serviciile speciale ale Rusiei. 

Citește și:  deciziile privind Transnistria au fost anunțate la Bankova în cazul escaladării în regiune Bankova a anunțat “soluții pentru Transnistria” în caz de escaladare în regiune Moldova se teme de invazia rusă și nu va supăra Putin-ex-MP Moldova se teme de invazia rusă și nu – l va supăra pe Putin-ex-MP ex-deputatul moldovean a povestit despre situația alarmantă din Transnistria Ex-deputatul moldovean a vorbit despre situația “alarmantă” din Transnistria Federația Rusă poate organiza provocări în regiunea transnistreană-Statul Major General Federația Rusă poate organiza provocări în regiunea transnistreană – Statul Major General ce se întâmplă astăzi în Odessa: cronica războiului din oraș și regiune pe 14 mai Ce se întâmplă astăzi în Odessa: cronica războiului din oraș și regiune pe 14 mai

Potrivit secretarului NSDC, Alexei Danilov, Republica Moldova ar putea deveni una dintre cele două țări pe care Rusia intenționează să le acapareze în viitor. Și Ministerul Apărării al Ucrainei sugerează că Rusia este capabilă să utilizeze Transnistria conform scenariului Belarus.

Președintele Vladimir Zelenski consideră posibil un atac din partea Transnistriei. Dar Ucraina nu se teme de un atac, deoarece doar 3 mii din 15 mii de soldați din regiune sunt capabili să lupte. Cu toate acestea, controlul la frontieră cu “PMR” a fost încă consolidat.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.