Rusia vrea să folosească armata belarusă ca furaje de tun, deci vor fi sacrificii mari. Și acest lucru va duce la răsturnări politice grave în Belarus.

Acest lucru a fost declarat de expertul politic Valentin Gladkikh pe pagina sa de Facebook.

“Comanda Rusă, care chiar își aruncă soldații la sacrificare, indiferent de pierderi, îi va trata pe bieloruși cu o indiferență și mai mare. Pierderile inevitabile și uriașe pot duce la tulburări politice grave în Belarus, unde regimul dictatorului autoproclamat se bazează de fapt pe mușchi-în sensul baionetelor rusești. Participarea directă a Forțelor Armate din Belarus la războiul împotriva Ucrainei este mult mai probabil să aibă consecințe negative pentru regimul Lukașenko decât pentru Ucraina”, a spus Gladkikh.

Politologul consideră că Belarusii înțeleg acest lucru. Prin urmare, trebuie să folosim orice ocazie pentru a evita să fim trimiși în Ucraina.

“Armata belarusă nu poate să nu înțeleagă că războiul împotriva Ucrainei și a poporului ucrainean nu are nimic de-a face cu protecția statului belarus și a poporului belarus, cărora le-au jurat credință. Și nu aș fi surprins dacă o parte semnificativă a militarilor Forțelor Armate din Belarus va căuta și va folosi oriceoportunitatea de a nu fi trimis în Ucraina pentru a participa la un război sângeros dezlănțuit de Rashiști înnebuniți de setea lor de sânge, pentru care Belarusii nu sunt altceva decât carne de tun”, a subliniat el.

armata belarusă nu ar trebui să-și păteze onoarea cu rușinea de a participa la războiul împotriva poporului ucrainean, a rezumat Valentin Gladkikh.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.