ocupanții intenționează să arate zonele distruse din Mariupol reprezentanților mass-media/foto de REUTERSOcupanții intenționează să arate zonele distruse din Mariupol reprezentanților mass-media/foto de REUTERS

Rusia pregătește un așa-numit “turneu de presă” pentru mass-media străină în teritoriile ucrainene ocupate temporar.

Acest lucru a fost raportat de Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării.

“Dându-și seama că comunitatea mondială nu mai crede rapoartele false ale canalelor de televiziune rusești, propagandiștii de la Kremlin au decis să implice jurnaliștii europeni și mass-media mondială în activitățile lor”, se arată în raport.

Potrivit informațiilor ucrainene, Departamentul de informații și comunicații în masă al Ministerului Apărării al țării ocupante pregătește urgent un așa-numit turneu de presă pentru jurnaliștii străini pe teritoriile ocupate temporar din Ucraina.

“În perioada 18-21 mai, ocupanții intenționează să arate mass-media districtele distruse din Mariupol. Pentru a acuza Ucraina de distrugerea orașului și uciderea în masă a civililor, propagandiștii ruși au adus deja la Mariupol fragmente de muniție ucraineană colectate din toate zonele ocupate din regiunea Donetsk și se pregătesc importate din Donetsk șiGorlovka ” martori oculari locali “care vor spune jurnaliștilor despre” crimele ” apărătorilor Mariupolului. Așa-numitul “turneu de presă” prevede, de asemenea, plecarea grupului de la Rostov-pe-Don și o vizită a jurnaliștilor la Herson, Novaya Kakhovka, Skadovsk, Armyansk și Donetsk, unde este planificată o întâlnire cu marioneta Kremlinului Denis Pushilin”, a declarat serviciul de informații.

Se remarcă faptul că Ministerul Apărării al Federației Ruse încearcă să atragă reprezentanți ai mass-media din Franța, SUA, Germania, Japonia, Grecia, China, Belarus, India, Venezuela, Bulgaria și Emiratele Arabe Unite pentru a participa la “turneul de presă”.

“Avertizăm jurnaliștii străini despre planurile propagandiștilor țării agresoare de a-i face complici la crearea de materiale false și de a le reaminti răspunderea penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat a Ucrainei și intrarea pe teritoriul unui stat independent”, a menționat GUR.

După cum a raportat UNIAN, oficialii ruși, cu vizitele lor pe teritoriul ocupat temporar din Regiunea Herson, încearcă să creeze o imagine de “preocupare umanitară” pentru rezidenții locali și “imagini” pentru televiziunea rusă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.