SUA știe că armele și alte resurse încă vin în Ucraina/foto REUTERSSUA știe că armele și alte resurse sunt încă vin în Ucraina/REUTERS foto

În timpul unei serii de atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei, trupele ruse au încercat să lovească infrastructura critică, dar Statele Unite, ca și până acum, pot transfera asistență militară.

Acest lucru a fost declarat de Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, relatează CNN.

Kirby a subliniat că trupele rusești ” au încercat să lovească ceea ce, în opinia noastră, este o infrastructură critică în vestul Ucrainei, inclusiv surse de energie electrică și hub-uri de transport.”

Vorbitorul a subliniat că, în ciuda acestor greve, Statele Unite, ca și până acum, pot “trimite” asistență militară în regiune, inclusiv “sisteme de arme” și alte resurse.

SUA știu că armele și alte resurse încă vin în Ucraina, “pentru că vorbim cu ucrainenii în fiecare zi”, a adăugat Kirby.

În timpul unui atac cu rachete asupra Lviv, un fragment dintr-o rachetă rusă a lovit o mașină de patrulare

În seara zilei de 3 mai, Ucraina a fost supusă unui atac puternic cu rachete de către ocupanții ruși. Ukrzaliznytsia a raportat daune la șase stații din Centrul și vestul Ucrainei.

Ministerul Infrastructurii a raportat că s-au pregătit în avans pentru astfel de scenarii de atacuri cu rachete și au dezvoltat rute logistice alternative și au minimizat pierderile pentru transportul de pasageri, afaceri și forțele de apărare ucrainene.

pe 4 mai, Federația Rusă a lansat din nou atacuri aeriene asupra mai multor regiuni din Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *