REUTERS

Șeful Direcției Principale a Poliției Naționale a Ucrainei din regiunea Kiev, Andrei Nebytov, observă că ocupanții ruși au tras în satul Novye Petrovtsy din Districtul Vyshgorodsky din regiunea Kiev din Irpen, ostilitățile active continuă.

După cum relatează corespondentul UNIAN, el a spus acest lucru în timpul unui briefing.

Vorbind despre situația din regiunea Kiev, Nebytov, în special, a menționat că persoanele care s-au găsit în zonele de ocupație, în zonele de luptă, au rămas de fapt fără electricitate, gaz, alimente și apă.

“Mai mult, au suferit de agresiunea ocupanților. Am primit fapte repetate că oamenii sunt împușcați, există bătăi, există jafuri, există jafuri și alte agresiuni”, a subliniat el.

Vorbind despre evacuarea cetățenilor, Nebytov a menționat că în ultimele două săptămâni peste 70 de mii de persoane au fost scoase din zonele periculoase.

În același timp, un polițist a fost ucis în districtul Vyshgorodsky în timpul evacuării cetățenilor.

Nebytov a subliniat: “bombardarea nu se oprește nici în regiunea Kiev. Abia ieri, satul Novye Petrovtsy a fost bombardat-un sat absolut liniștit, fără facilități militare. Am intrat în case particulare, într-un magazin. Și în infrastructura socială.”

Vorbind despre situația din Irpen, Nebytov a spus: “ostilitățile Active continuă acum în Irpen. La urma urmei, inamicul, inamicul avea deja anumite poziții defensive acolo, care au fost distruse în consecință. Dar restructurarea trupelor sale, crearea de DRG-uri adecvate îi permit să acționeze insidios pe întreg teritoriul Irpen. De aceea avem probleme cu împușcarea jurnaliștilor, a civililor care apar brusc fie din centura forestieră, fie în alte locuri.”

În plus, el a menționat că oamenii legii nu pot găsi șoferul care transporta jurnaliști străini în Irpen, dintre care unul a fost ucis.

“am găsit mașina, am examinat-o: nu au mai rămas lucruri acolo”, a menționat el.

În același timp, Nebytov a asigurat că atitudinea “victorioasă” a soldaților ruși a dispărut de mult. Rămân fără hrană și apă. “Sunt foarte demoralizați. Nu există dorința de a merge mai departe. Pentru că există un răspuns armat serios din partea forțelor armate ale Ucrainei”, a spus el.

războiul Rusiei împotriva Ucrainei

La 24 februarie 2022, Federația Rusă a lansat un război împotriva Ucrainei independente și a organizat o adevărată teroare în țară. Rușii trag cu arme grele în orașele ucrainene pașnice, ucigând civili, inclusiv copii și femei.

În cursul zilei de 16 martie, postul de comandă și unitățile de sprijin ale celei de-a 35-a armate combinate de arme din Districtul Militar estic al ocupantului au fost distruse.

Forțele de ocupație continuă să sufere pierderi. Ei au mari probleme cu recrutarea unităților de luptă și a unităților de sprijin. Personalul inamicului este demoralizat, ceea ce a dus la o creștere a numărului de cazuri de dezertare și refuzuri în armata invadatorului de a participa la Războiul de pe teritoriul Ucrainei.

Abordările către Kiev sunt blocate în siguranță, trupele de ocupație rusești nu vor intra în capitală, au informat Forțele Terestre ucrainene. În plus, moralul apărătorilor ucraineni este la un nivel ridicat.

după cum a menționat consilierul șefului OP Alexey Arestovich, ocupanții vor continua să folosească lansatoare de artilerie și rachete împotriva ucrainenilor.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.