RF a ocupat o parte a regiunii/foto UNIAN RF a ocupat o parte a regiunii/foto UNIAN

Invadatorii au confiscat Uzina de minereu de fier din Zaporozhye. OVA a declarat despre pericol – dacă stațiile de pompare de la uzină opresc pomparea apei, aceasta poate duce la contaminarea apelor de suprafață și a orizonturilor cu minereu de fier.

Acest lucru este raportat de către RBC-Ucraina, cu referire la președintele Zaporozhye Administrației Regionale de Stat Alexander Starukh pe Teledon.

Starukh a menționat că planta nu funcționează, dar este singura întreprindere din Ucraina care extrage minereu de fier de la o adâncime de 1 kilometru.

Citește și:  Ministerul Afacerilor Interne a confirmat distrugerea punctului de control al Armatei a 20-a a Federației Ruse Ministerul Afacerilor Interne a confirmat distrugerea punctului de control al Armatei a 20-a a Federației Ruse jurnaliștii au aflat dacă Ucraina se pregătea pentru un război pe scară largă (video) Jurnaliștii au aflat dacă Ucraina se pregătea pentru un război pe scară largă (video)  câmpurile minate nu au fost șterse: șeful Consiliului regional a povestit cum Federația Rusă a ajuns la Kherson “Câmpurile minate nu au fost eliminate”: șeful Consiliului regional a povestit cum Federația Rusă a ajuns la Kherson

“Dacă stațiile de pompare nu funcționează și apa nu este pompată, atunci într-o săptămână apa de la 1 kilometru se va ridica la -30, iar acest lucru poate avea consecințe grave: contaminarea apelor de suprafață și a orizonturilor cu minereu de fier”, a spus el.

Președintele OVA a spus că a fost deja convocată o comisie pentru a studia situația și a lua decizii adecvate.

reamintim că în regiunea Zaporozhye pe 16 iunie a avut loc un incendiu la uzina chimică “Coagulant”.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.