apărătorii Mariupolului au refuzat să capituleze/foto t.me/Pravda_Gerashchenko apărătorii Mariupolului au refuzat să capituleze/foto t.me/Pravda_Gerashchenko

Consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, a declarat că trupele ruse au deportat tot personalul medical din orașul blocat.

el a anunțat acest lucru în aerul teledonului național.

Acum este imposibil să obțineți asistență medicală imediată sau orice sfat profesional în oraș.

“Toți medicii, împreună cu personalul medical, au fost deportați la Donetsk, deci nu există medici sau spitale în oraș. De fapt, este imposibil să obțineți o consultație, ca să nu mai vorbim de îngrijiri medicale de înaltă calitate, chiar de calitate scăzută”, a spus el.

Potrivit acestuia, ocupanții continuă să exporte forțat cetățeni către Rusia.

Tabere de filtrare au fost înființate în jurul perimetrului orașului. În același timp, a remarcat Andryushchenko, există tendințe în eliminarea persoanelor din districtele centrale din Mariupol.

Ca urmare a terorii Rashiștilor, peste 22 de mii de cetățeni au fost uciși. Cu toate acestea, acest număr va crește din cauza lipsei de îngrijiri medicale, a adăugat Andryushchenko.

ce a precedat

Pe 16 aprilie, Ministerul Apărării al Federației Ruse, din nou, într-un ton ultimatum, a cerut apărătorilor Mariupolului să-și depună armele. Pentru a face acest lucru, rușii au cerut să oprească orice ostilități de la ora 06:00 pe 17 aprilie.

Tuturor celor care își depun armele li se garantează păstrarea vieții.

Conform planului Rusiei, începutul regimului tăcerii dintre părți va fi marcat de ridicarea steagurilor în jurul perimetrului Azovstal: roșu din partea rusă, alb din partea ucraineană.

În aceeași zi, Președintele Volodymyr Zelensky a declarat că uciderea armatei ucrainene în Mariupol ar însemna încetarea negocierilor dintre cele două țări.potrivit armatei americane, o nouă fază a războiului din Ucraina va începe în zilele următoare.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.