în timpul zilei, APU a doborât nouă ținte aeriene-vehicule rusești/facebook.com/93OMBr în timpul zilei, APU a doborât nouă ținte aeriene-vehicule rusești/facebook.com/93OMBr

Trupele rusești în luptele cu forțele armate ucrainene au pierdut controlul asupra mai multor așezări de la granița regiunilor Mykolaiv și Kherson.

Acest lucru este menționat în rezumatul de dimineață al Statului Major General.

Inamicul nu încetează să efectueze operațiuni ofensive în zona operațională Estică pentru a stabili controlul deplin asupra teritoriului regiunilor Donetsk și Luhansk și pentru a ține coridorul terestru cu Crimeea ucraineană ocupată temporar.

În Donbas, pe 4 mai, apărătorii ucraineni au respins 11 atacuri inamice, au distrus 5 tancuri inamice, 7 unități de vehicule blindate de luptă și 5 unități de echipamente auto în bătălii.

Unitățile de apărare aeriană ale Forțelor Aeriene și ale Forțelor Terestre au lovit nouă ținte aeriene: patru UAV-uri (două dintre ele de către unitățile de rachete antiaeriene ale Forțelor Terestre) și trei rachete de croazieră inamice. Au fost lovite și două avioane. Anterior-luptători Su-30.

inamicul nu a efectuat nicio acțiune activă în direcțiile Volyn, Polessky și Seversky .

Pe direcția Slobozhansky inamicul continuă să bombardeze orașul Harkov și efectuează recunoașterea pozițiilor unităților forțelor de apărare. Atacurile de artilerie și mortar continuă în zona de nord a orașului Izyum.

pe direcțiile Donetsk și Tavrichesky bombardarea artileriei inamice continuă de-a lungul liniei de contact. Inamicul folosește aviația operațional-tactică și armată pentru a lansa atacuri cu rachete și bombe pentru a constrânge acțiunile trupelor noastre.

unitățile inamice încearcă să efectueze acțiuni ofensive h și direcțiile Limansky, Severodonetsk și Popasnyansky , nu au succes.

pe direcțiile Avdeevsky și Kurakhovsky inamicul continuă să bombardeze pozițiile apărătorilor Ucrainei.

lângă orașul Mariupol Principalele eforturi ale ocupanților ruși se concentrează pe blocarea și încercările de a distruge unitățile noastre din zona Azovstal. Cu sprijinul aviației, inamicul a reluat ofensiva pentru a prelua controlul asupra teritoriului uzinei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *