O mulțime de oameni s-au întors deja la Chernihiv/photo UNIAN (Viktor Kovalchuk)O mulțime de oameni s-au întors deja la Chernihiv/foto UNIAN (Viktor Kovalchuk)

Astăzi, situația din regiunea Chernihiv este relativ calmă, inamicul continuă bombardarea zilnică a zonelor de frontieră.

Acest lucru a fost declarat la un briefing de către președintele administrației militare regionale Chernihiv Vyacheslav Chaus.

“Astăzi regiunea este relativ calmă. La urma urmei, inamicul continuă bombardarea zilnică și nocturnă a teritoriilor de frontieră din regiunea noastră. În special, aceste atacuri sunt efectuate în direcțiile nordice, de pe teritoriul Federației Ruse”, a spus el.

Chaus a menționat că, în urma acestor atacuri, nu au existat victime sau răniți până acum.

“Dar ne amintim cu toții că am avut recent un atac cu rachete asupra satului Desna și avem mulți morți și răniți acolo”, a reamintit șeful administrației militare și a adăugat că vorbim despre 87 de morți și peste 30 de răniți.

În același timp, Chaus a menționat că mulți oameni care au părăsit anterior orașul s-au întors deja la Chernihiv. “În vremuri critice, exista aproximativ o treime din oraș, o treime din populație. Și acum aproximativ o treime s-au întors deja în oraș”, a spus președintele OVA.

El a subliniat, de asemenea, că în regiune au rămas încă multe muniții neexplodate după ocuparea trupelor rusești.

Citește și:  lângă Chernihiv, rușii s-au luptat cu luptători morți - au distrus mormintele eroilor (foto) Lângă Chernihiv, rușii “s-au luptat” cu luptători morți – au distrus mormintele eroilor (foto) decojirea caselor din Chernihiv: comandantul Batalionului de tancuri al Forțelor Armate ale Federației Ruse a fost informat despre suspiciune Bombardarea caselor din Chernihiv: comandantul Batalionului de tancuri al Forțelor Armate ale Federației Ruse a fost informat despre suspiciune Regiunea Luhansk a rămas fără lumină, apă și gaz - Gaidai Regiunea Luhansk a rămas fără lumină, apă și gaz – Gaidai

“Începând de astăzi, peste 25 de mii de obiecte periculoase au fost neutralizate în regiune. Aceasta este o sumă colosală. Dar rămâne și mai mult pentru munca salvatorilor noștri”, a spus Chaus și a îndemnat locuitorii locali să nu viziteze încă pădurile.

Președintele OVA a menționat că peste 3.700 de obiecte imobiliare au fost distruse sau avariate în regiune, dintre care 3.400 erau fond de locuințe. “Centrul de tuberculoză a fost practic distrus… 8 instituții medicale au fost distruse”, a subliniat el.în plus, mai mult de 20 de poduri au fost distruse în regiune, dintre care unele au fost deja restaurate.

“În perioada de agresiune militară activă-vorbesc acum despre cifre aproximative-am avut peste 500 de morți și peste 1.500 de răniți în regiune. Practic, răniții și morții sunt rezidenți ai Chernihiv și așezările care se află lângă el. Astăzi continuăm să dezgropăm și să găsim cadavrele concetățenilor noștri care au fost împușcați, pentru a înregistra crimele Federației Ruse”, a declarat șeful OVA.

Chaus a mai spus că campania de însămânțare este aproape finalizată în regiune, deși este cu aproximativ 30% mai mică decât anul trecut.

Mai devreme în regiunea Chernihiv, în timpul lucrului pe teren, un tractor a trecut peste un dispozitiv exploziv, șoferul a fost ucis.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.