REUTERS foto

Președintele administrației militare regionale din Harkov, Oleg Sinegubov, a declarat că, în ultima zi, forțele de ocupație ruse au efectuat 49 de atacuri asupra districtelor din Harkov.

Acest lucru este menționat în nota sa din canalul Telegram.

Sinegubov a menționat că Kharkiv deține apărarea timp de 22 de zile. În același timp, inamicul nu și-a atins scopul, nici o singură operațiune ofensivă a ocupanților nu a avut succes.

“În ultima zi, forțele de ocupație ruse au lovit din nou 49 de atacuri asupra districtelor din Harkov. În același timp, numărul atacurilor de la mai multe lansatoare de rachete (BM-21) a crescut – de aproximativ 10 ori. Avioanele inamice nu au fost înregistrate în orașul Harkov”, a spus el.

Președintele OVA a reamintit că ocupantul a tras noaptea în orașul Merefa din regiunea Harkov, în urma căruia o școală și o casă de cultură au fost distruse, clădirile rezidențiale au fost avariate. Există victime, salvatorii elimină consecințele.

“Inamicul nu renunță la încercarea de a avansa prin orașul Izyum, dar nu are succes. Armata ucraineană dă o mustrare demnă: doar în ultima zi în districtul Izyumsky, unitățile de apărare aeriană ale Forțelor Armate din Ucraina au doborât 2 avioane inamice și un elicopter”, a subliniat Sinegubov.

În plus, lângă Harkov, Forțele Armate ale Ucrainei au lichidat un batalion inamic-grup tactic cu o zi înainte.

“Echipamente distruse, combustibil și muniție. Acest lucru a slăbit semnificativ pozițiile ofensive ale rușilor, care sunt deja demoralizați. Armata ucraineană va apăra până la victorie!”- a scris șeful OVA.

anterior a fost raportat modul în care Rusia a bombardat fără milă Chernihiv: 53 de morți au fost livrați morgilor într-o zi.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *