rușii încalcă acordurile privind coridoarele umanitare/foto de REUTERS

Rușii încalcă acordurile privind coridoarele umanitare-caută oameni, trag peste cap, există violență.

Acest lucru a fost anunțat de Viceprim – ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar Irina Vereshchuk în aerul teletonului Informațional.ea a menționat că Rusia își încalcă sistematic obligațiile.

“Informăm Crucea Roșie-literalmente la 20-30 de minute de la deschiderea coridoarelor, Rusia începe să încalce acordurile: oamenii sunt percheziționați, împușcați peste cap pentru a intimida, există violență, există tot ceea ce intră sub incidența dreptului internațional și totul indică faptul că acest lucru va intra sub incidența crimelor de război împotriva civililor”, a spus ea.

Vereshchuk constată că eforturile Crucii Roșii Internaționale sunt ” insuficiente, să-l puneți blând.”

Ea a spus că există un acord pentru a înlocui reprezentantul Crucii Roșii în Ucraina – un reprezentant care are experiență în Siria și știe cum să ajute în practică va veni. În același timp, ea și-a exprimat speranța că munca se va îmbunătăți.

Vereshchuk a menționat, de asemenea, că structurile ONU “sunt, de asemenea, parțial inactive, în afară de condamnarea declarațiilor, nu există instrumente eficiente.”

după cum a raportat UNIAN, mai multe coridoare umanitare vor fi deschise astăzi pentru evacuarea civililor. În special, coridoarele umanitare vor fi deschise în trei direcții în regiunea Sumy.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.