rușii escaladează artificial situația din Transnistria/foto ua.depositphotos.com

Ocupanții încearcă să creeze zone de instabilitate în apropierea frontierei ucrainene și apariția unei amenințări de atac a formațiunilor armate ruse și pro-ruse de pe teritoriul Transnistriei.

Acest lucru a fost raportat de Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării.

“Realizând lipsa unui succes vizibil în așa-numita “operațiune specială” împotriva Ucrainei și eficacitatea acțiunilor unităților ucrainene, Comandamentul de ocupație încearcă să creeze zone de instabilitate în apropierea frontierei ucrainene și apariția unei amenințări de atac a formațiunilor armate ruse și pro-ruse de pe teritoriul Transnistriei”, a raportat serviciul de informații.

GUR susține că rușii escaladează situația din Transnistria pentru a o folosi ca un atac psihologic împotriva Ucrainei și caută modalități de a dispersa forțele armatei ucrainene în timpul unei campanii militare complexe pentru a proteja Donbasul ucrainean și sudul țării.

Se remarcă faptul că, potrivit experților, numărul personalului cu adevărat pregătit pentru luptă și motivat al unității grupului operațional al trupelor ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova nu depășește 300 de persoane, a căror sarcină este de a proteja depozitele de muniții din satul Kolbasnaya. Mai mult de jumătate din muniția depozitată a ajuns la data expirării și nu este supusă transportului. Doar 7-8 mii tone sunt funcționale și pot fi utilizate.

Citește și:  Budanov: Transnistria este o problemă uriașă pentru ocupanți în termeni militari Budanov: Transnistria este o problemă uriașă pentru ocupanți în termeni militari ocupanții intimidează populația din Transnistria cu falsuri, situația este tensionată - Statul Major General Ocupanții intimidează populația din Transnistria cu falsuri, situația este tensionată-Statul Major General

Se remarcă faptul că aproximativ două treimi din toate echipamentele militare de pe teritoriul orașului Pridnestrovie nu sunt complet sau parțial pregătite pentru luptă și, de asemenea, nu au mijloacele materiale și capacitățile de producție pentru repararea și restaurarea acestuia.

“Potențial, Transnistria poate fi folosită ca rampă de lansare pentru stabilirea liniilor de aprovizionare și asigurarea desfășurării grupului rus pe teritoriul Republicii Moldova, dar acest lucru va fi posibil numai dacă se va crea un coridor terestru cu Rusia prin teritoriul regiunilor sudice ale Ucrainei”, a adăugat serviciul de informații ucrainean.

escaladarea în Transnistria

După cum a raportat UNIAN, potrivit Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării, la 25 aprilie, serviciile speciale ale Federației Ruse au organizat o provocare cu explozii în capitala nerecunoscutei “Republica Moldovenească Pridnestroviană” (PMR).

Anterior, Federația Rusă a declarat că în etapa a 2-a a” operațiunii speciale”, armata rusă intenționează să stabilească un control deplin asupra Donbass, care va crea un coridor terestru către Crimeea și controlul asupra sudului Ucrainei, ceea ce va oferi”Forțelor Armate ale Federației Ruse o altă ieșire în Transnistria, unde se remarcă faptele de opresiune a populației vorbitoare de limbă rusă.”

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei condamnă încercările de implicare a regiunii transnistrene a Moldovei în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, trupele ruse care se află pe teritoriul regiunii transnistrene a Moldovei au fost puse în deplină pregătire de luptă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *