În fiecare an, rușii desfășoară acțiuni defensive și contraofensive în Transnistria folosind muniție din depozitele din satul Kolbasnoye.

Acest lucru a fost declarat în aerul canalului TV acum de către reprezentantul Ministerului Apărării al Ucrainei Vadim Skibitsky.

“O parte din muniție este folosită pentru antrenament de luptă, o parte, potrivit informațiilor militare, pentru contrabandă”, a spus el.

Situația din Transnistria, potrivit lui Skibitsky, este un semnal al disponibilității rușilor de a folosi teritoriul ocupat ca o rampă de lansare suplimentară în războiul cu Ucraina.

acum există o luptă serioasă între autorități, iar serviciile speciale ale Federației Ruse lucrează foarte activ”, a spus el.

GUR consideră, de asemenea, că exploziile comise de ruși în PMR au avut ca scop forțarea guvernului marionetă să accepte extinderea prezenței trupelor rusești.

“În plus, exploziile de la instalații vor fi prezentate ca o amenințare pentru populația din regiune și un semnal către conducerea Republicii Moldova de a abandona politica pro-europeană. Scopul principal este de a lăsa această regiune complet sub controlul Moscovei, ceea ce încearcă să facă de 30 de ani”, a explicat reprezentantul serviciilor de informații.

El a numit atacurile teroriste “scrisul caracteristic al FSB”: “conform datelor noastre, tot ceea ce se întâmplă pe teritoriul Transnistriei este sub controlul FSB al Federației Ruse.”

escaladarea în Transnistria

După cum a raportat UNIAN, potrivit Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării, la 25 aprilie, serviciile speciale ale Federației Ruse au organizat o provocare cu explozii în capitala nerecunoscutei “Republica Moldovenească Pridnestroviană” (PMR).

Anterior, Federația Rusă a spus că în a doua etapă a “operațiunii speciale”, armata rusă intenționează să stabilească controlul deplin asupra Donbass, care va crea un coridor terestru către Crimeea și controlul asupra sudului Ucrainei, ceea ce va oferi “Forțelor Armate ale Federației Ruse o altă ieșire în Transnistria, unde se remarcă faptele de opresiune a populației vorbitoare de limbă rusă.”

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei condamnă încercările de implicare a regiunii transnistrene a Moldovei în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, trupele ruse care se află pe teritoriul regiunii transnistrene a Moldovei au fost puse în deplină pregătire de luptă.

La 26 aprilie, autoritățile ” PMR “au anunțat explozii în clădirea” Ministerului Securității de Stat ” din Tiraspol, într-o unitate militară din satul Zabory, iar turnul Centrului Radio Mayak a fost aruncat în aer.

serviciile de informații ucrainene au raportat, de asemenea, că trupele rusești doresc să efectueze un atac cu rachete asupra Transnistriei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.