în direcția Kharkiv, inamicul sa concentrat asupra conținutului frontierelor ocupate/fotografie facebook.com/GeneralStaff.uaÎn direcția Harkov, inamicul sa concentrat pe menținerea frontierelor ocupate/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua

Ocupanții ruși încearcă fără succes să ajungă la granița administrativă a regiunii Luhansk.

ca rapoarte corespondente UNIAN, acest lucru a fost declarat la un briefing de către președintele Ministerului Apărării al Ucrainei Alexander Motuzyanik.

Potrivit acestuia, în direcția Harkov, inamicul s-a concentrat pe menținerea frontierelor și zonelor ocupate și prevenirea avansării în continuare a trupelor ucrainene. 

Pentru a face acest lucru, inamicul a făcut raiduri de foc pe Rubezhnoye și Ternovaya și a încercat să contraatace în direcția Ternovaya, tishek rusă și pepinieră.

În plus, în direcția Slavyansk, armata ucraineană se luptă cu un grup de trupe rusești care încearcă să reia acțiunile ofensive asupra Slavyansk.

În special, soldații ucraineni au respins mai multe încercări ale ocupanților ruși de a avansa în direcția satului Dolgenkoye din regiunea Harkov și a satului Bogorodichnoye din regiunea Donetsk.

În acest moment, inamicul încearcă să găsească puncte slabe în sistemul de apărare al trupelor ucrainene, pentru care atrage în mod activ artileria și aviația armatei.

“Direcția Donetsk. Acolo, forțele de apărare ucrainene duc lupte grele cu unitățile rusești… Inamicul, cu sprijinul larg al aviației, desfășoară acțiuni ofensive, încercând să înconjoare unitățile noastre lângă Lisichansk și Severodonetsk și să ajungă la granița administrativă a regiunii Luhansk. În special, în direcția Limansky, inamiculEl conduce o ofensivă intensivă cu scopul de a prelua complet controlul asupra așezării Liman, în timp ce folosește aviația, artileria, încearcă să perturbe sistemul de apărare aeriană al armatei ucrainene, sistemul de comunicații și controlul armelor, punând în funcțiune în mod activ complexele de război electronic (EW)”, a spus Motuzyanik.

Citește și:  apărătorii ucraineni se pregătesc pentru o posibilă re-invazie a Federației Ruse în nord-WP Apărătorii ucraineni se pregătesc pentru o posibilă re-invazie a Federației Ruse în nord-WP va fi distrus: invadatorii retrag toate cărțile legate de Ucraina din bibliotecile din Donbass Vor fi distruse: invadatorii retrag toate cărțile legate de Ucraina din bibliotecile Donbass  bombardierele rusești au efectuat exerciții asupra mărilor Azov și Caspice - recunoaștere Bombardierele ruse au efectuat exerciții asupra mărilor Azov și Caspice – informații

el a subliniat că inamicul nu a obținut succes în aceste acțiuni în acest moment.

în același timp, în direcția Severodonetsk, APU respinge atacurile inamice în direcția Severodonetsk și a satului Gorskoye.

În direcția Bakhmut, armata ucraineană contracarează acțiunile de asalt ale ocupanților de lângă Kamyshevakha și Vozrozhdenie, iar în zona Vasilevka, inamicul este înrădăcinat și continuă acțiuni ofensive în direcția satului Berestovoye.

În direcția Avdiivka, AFU Reține ofensiva trupelor rusești lângă Krasnogorovka, Kamenka, Avdiivka și Peski.

“Datorită acțiunilor de succes și apărării eficiente a unităților ucrainene, inamicul nu a obținut succes acolo, iar inamicul folosește în mod activ sisteme de război electronic pentru a contracara dronele noastre și pentru a suprima sistemul de comunicare al unităților forțelor de apărare ucrainene”, a subliniat purtătorul de cuvânt al MOU.

În direcțiile Kurakhovsky, Novopavlovsky și Zaporizhia, inamicul continuă să tragă asupra unităților trupelor ucrainene folosind artilerie, precum și aviație.

În direcția Bugului de Sud, inamicul și-a concentrat eforturile principale asupra încercărilor de a constrânge acțiunile trupelor ucrainene și de a împiedica transferul rezervelor ucrainene în alte direcții.

“Tot în direcțiile Krivoy Rog și Mykolaiv, invadatorii au bombardat așezările aproape de-a lungul întregii linii de confruntare de luptă. În pregătirea acțiunilor ofensive și contraofensive în zona Berislav, rușii au desfășurat trei sisteme grele de aruncare a flăcărilor tos-1 “Pinocchio” și încearcă să consolideze această zonă cu unități ale batalioanelor Rosgvardiya și pușcă în valoare totală de până la 2 mii de oameni”, a spus Motuzyanik.

În același timp, în direcția Seversky, inamicul încearcă să consolideze granița în regiunile Bryansk și Kursk și să împiedice transferul trupelor ucrainene în alte zone care amenință rușii.

“În viitor, există posibilitatea continuării atacurilor cu rachete asupra infrastructurilor militare și civile, precum și a bombardamentelor de artilerie asupra zonelor de frontieră ale Ucrainei”, a adăugat Motuzyanik.

Reamintim că astăzi, pe 25 mai, șeful administrației militare regionale Chernihiv Vyacheslav Chaus a confirmat bombardarea constantă a zonelor de frontieră din regiune. Rușii deschid focul atât ziua cât și noaptea. O situație similară s-a dezvoltat în regiunea Sumy: astăzi inamicul a tras pe terenurile a trei comunități din regiune, una dintr-un avion.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *