Ivan Samoidyuk a fost răpit/fotografia Consiliului Municipal

Primarul orașului Energodar, regiunea Zaporozhye, Dmitry Orlov, declară răpirea primului său adjunct Ivan Samoidyuk de către ocupanți.

El a anunțat acest lucru pe pagina sa de Facebook.

“Ocupanții, care nu au primit nicio cooperare din partea autorităților orașului, s-au dus la acțiuni criminale directe. Primul viceprimar Ivan Samoydiuk a fost răpit. Nu știm în ce stare se află. N-a mai ținut legătura de ieri. Și astăzi am primit informații confirmate că a fost răpit cinic”, a subliniat Orlov.

În plus, el a subliniat că ocupanții au început presiuni fizice și psihologice asupra locuitorilor din Energodar, care erau activi în activitățile lor publice.

“Ei continuă să caute acei Energodari a căror poziție principială o văd ca o amenințare pentru ei înșiși”, a menționat Orlov.

El a cerut deputaților, activiștilor și donatorilor publici de energie să rămână cât mai precauți posibil.

“nu răspundeți la telefoane necunoscute, nu spuneți nimănui despre locația dvs. reală”, a îndemnat primarul.

Orlov a cerut, de asemenea, tuturor cetățenilor să vină la clădirea consiliului local la ora 14:00 pentru a-și declara dezacordul categoric cu privire la răpirea și reținerea cetățenilor ucraineni în captivitate.

În același timp, președintele administrației militare regionale Zaporozhye, Alexander Starukh, a declarat la Teleton că răpirea a avut loc la un punct de control de la intrarea în Energodar.”conform informațiilor preliminare, oamenii lui Kadyrov au făcut-o”, a spus el.anterior, activiștii au raportat că în regiunea Herson, ocupanții ruși au răpit primarul din Skadovsk, Alexander Yakovlev, și secretarul Consiliului Municipal, Yuri Palyukh.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *