APU a complicat situația pentru ocupanții din Kherson/foto ua.depositphotos.com APU a complicat situația pentru ocupanții din Herson/foto ua.depositphotos.com

Ocupanții ruși din direcția Kherson pot părăsi centrul regional sau pot transfera o parte din forțe de la Donbass acolo. Dar ambele opțiuni se vor dovedi în cele din urmă un eșec.

Această opinie a fost exprimată de expertul militar Yuri Fedorov, relatează Apostrof.

potrivit lui, comanda Rusă s-a confruntat cu o alegere foarte dificilă.

“Aproximativ jumătate și, potrivit unor estimări, mai mult de jumătate din trupele ruse implicate în războiul din Ucraina se află în Donbas. Sarcina lor a fost stabilită de Putin, iar aceasta este cea mai importantă, din punctul de vedere al Kremlinului, sarcină politică – de a ocupa, ocupa întreaga regiune Donetsk. Apoi Putin poate spune câteva cuvinte despre ceea ce sa realizat, deși nu este complet, dar totuși o victorie semnificativă în această “operațiune specială” notorie din Ucraina”, a explicat el, adăugând că concentrarea eforturilor în Donbass a dus la slăbirea inamicului în direcțiile sudice și Kherson.

Expertul explică faptul că sarcina atribuită AFU de dezocupare a părții drepte a regiunii Herson este importantă în contextul declarațiilor Federației Ruse cu privire la intenția de a anexa teritoriile ocupate ale Ucrainei.

Acum, ocupanții, adaugă el, pot fie să transfere trupe din regiunea Donetsk spre sud, fie să nu o facă. În primul caz, rușii vor avea probleme în Est – chiar și posibilitatea retragerii lor în regiunea Donetsk nu este exclusă. A doua opțiune amenință, de asemenea, să eșueze.

“Dacă nu transferați, atunci există o amenințare de a pierde un cap de pod pe malul drept al Niprului și, în consecință, și probleme pentru generalii ruși. Deci, ei cred ce să facă în această situație. Și nu pot face nimic, aceasta este întreaga problemă”, a concluzionat Fedorov.anterior, expertul militar Oleg Jdanov a explicat de ce ocupanții cu siguranță nu vor părăsi voluntar Herson-ul ocupat.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *