Barajul rezervorului Charles/Centrul foto pentru combaterea dezinformării NSDC

Rușii ar putea planifica explozii provocatoare la barajul rezervorului Charles din regiunea Donetsk.

Acest lucru este raportat de Centrul pentru combaterea dezinformării din cadrul NSDC din Ucraina.

“În mai multe canale de telegrame pro-ruse care oferă sprijin media pentru războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, au apărut informații că” batalioanele naționaliste au exploatat barajul rezervorului Charles din satul Karlovka (ORDO)”, se spune în raport.

În același timp, cu referire la Ministerul Apărării al Federației Ruse, propagandiștii raportează că “în cazul unei explozii de baraj, 6 așezări cu o populație totală de peste 10 mii de persoane vor fi amplasate în zona inundabilă.”

CPD observă că aceasta poate fi o operațiune informațională și psihologică a ocupanților, dar este imposibil să excludem complet posibilitatea implementării unui astfel de plan.

Anterior, sa raportat că împotriva civililor din Mariupol și a apărătorilor ucraineni de la Azovstal, Rusia intenționează să efectueze atacuri cu bombe și rachete cu purtători de muniție de agenți chimici de război.

Conform celor mai recente date, pentru a evita pierderile în rândul personalului său militar, Federația Rusă poate efectua așa-numitul “fumat” al apărătorilor ucraineni și al civililor din incinta întreprinderii.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.