inamicul pregătește provocări cu lovituri de rachete asupra Transnistriei/foto ua.depositphotos.com Inamicul pregătește provocări cu lovituri de rachete asupra Transnistriei/foto ua.depositphotos.com

Inamicul pregătește provocări cu lovituri de rachete asupra Transnistriei pentru a acuza Ucraina că atacă republica nerecunoscută.

Acest lucru a fost menționat în comanda operațională “Sud”.

“În zona operațională a Mării Negre, gruparea navală a flotei Rashiste cu submarine continuă să rămână în suspans din cauza posibilelor lovituri de rachete asupra Ucrainei. De asemenea, forțele inamice pregătesc provocări cu lovituri de rachete asupra Transnistriei pentru a acuza Ucraina că atacă republica nerecunoscută”, se arată în raport.

În plus, se remarcă faptul că în timpul nopții inamicul a continuat să desfășoare operațiuni militare la granițele ocupate din regiunile Kherson și Mykolaiv. În același timp, principala tactică a inamicului rămâne artileria și bombardarea mortarului atât a pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei, cât și a civililor din așezările din care s-a retras, dar încearcă să țină sub control.

“Datorită acțiunilor eficiente ale unităților noastre, au fost aplicate 13 lovituri precise asupra pozițiilor inamice. Pierderile inamicului s-au ridicat la 21 de rashiști și unul distrus BBM. Și 5 unități de echipamente de inginerie și echipamente pentru deminare, abandonate de trupele inamice non-combatante, au devenit o realizare a trofeului și vor servi Forțelor Armate ale Ucrainei”, se spune în raport.

Citește și:  A doua față. Ce se întâmplă în Transnistria și care este amenințarea pentru Ucraina “Al doilea front”. Ce se întâmplă în Transnistria și care este amenințarea pentru Ucraina Ucraina poate captura Transnistria, dar cu o singură condiție-Arestovich (video) Ucraina poate confisca Transnistria, dar cu o singură condiție – Arestovich (video) Rada prezice un nou atac al Rusiei în această vară Rada anticipează un nou atac al Rusiei în această vară

situația din Transnistria – ceea ce se știe

După cum a raportat UNIAN, potrivit informațiilor ucrainene, la 25 aprilie, serviciile speciale ale Federației Ruse au organizat o provocare cu explozii în capitala nerecunoscutei “Republica Moldovenească Pridnestroviană.”

Anterior, Federația Rusă a declarat că în timpul “celei de-a doua etape” a războiului, armata rusă intenționează să stabilească controlul deplin asupra Donbass, care va crea un coridor terestru către Crimeea și controlul asupra sudului Ucrainei, ceea ce va oferi “Forțelor Armate ale Federației Ruse o altă ieșire în Transnistria, unde se remarcă faptele de opresiune a populației vorbitoare de limbă rusă.”

Potrivit informațiilor Ministerului Apărării al Ucrainei, trupele Federației Ruse se pregătesc să efectueze un atac cu rachete asupra regiunii transnistrene și dau vina pe Ucraina pentru acest lucru.

În special, locuitorii nerecunoscutei “republici Moldovenești Nistrene” primesc mesaje SMS în numele presupuselor forțe armate și servicii speciale din Ucraina. Acestea conțin un avertisment despre “loviturile de rachete și artilerie pe teritoriul “PMR”.

Autoritățile moldovenești au declarat că nu vor bloca Transnistria și sunt în favoarea unei soluționări pașnice a situației. Potrivit președintelui Maia Sandu, escaladarea în Transnistria este cauzată de forțe” pro-militare ” din regiune interesate de destabilizarea securității. “Acest lucru face regiunea vulnerabilă și creează riscuri pentru Moldova. Condamnăm orice provocări și încercări de implicare a Republicii Moldova în acțiuni care ar putea pune în pericol pacea în țară”, a spus ea.

În același timp, Sandu nu intenționează să poarte discuții cu președintele rus Vladimir Putin.

La mijlocul lunii aprilie, autoritățile moldovenești au acuzat armata rusă că încearcă să recruteze cetățeni moldoveni. Declarația a venit la câteva zile după ce informațiile militare britanice au raportat că Moscova încearcă să-și reînnoiască forțele în Ucraina prin recrutarea de oameni în Transnistria.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.