rușii au tras rachete asupra Ucrainei din mare/screenshot

Trupele rusești confirmă că trag în orașele ucrainene de la mare, atrăgând Flota Mării Negre din Crimeea ocupată.

Ministerul rus al Apărării a postat un videoclip pe Telegram despre lansarea rachetelor Kalibr din Marea Neagră.

“Echipajul unui submarin diesel-electric al Flotei Mării Negre din Marea Neagră a efectuat o lansare salvo a rachetelor de croazieră Kalibr asupra infrastructurii militare a Forțelor Armate din Ucraina”, se arată în raport.

Ceea ce a precedat

în seara zilei de joi, 28 aprilie, rușii au lansat atacuri cu rachete asupra Kievului și suburbiilor capitalei, vizând “facilități militare”.

Potrivit autorităților locale, rashisti a atacat infrastructura civilă. Ca urmare a grevei de la Kiev, o clădire înaltă a fost avariată: un mort și patru răniți.

 foto: Radio Liberty

Atacul rușilor a avut loc în ziua sosirii la Kiev a secretarului general al ONU Antonio Gutteris. În aceeași zi, premierul bulgar a vizitat și Ucraina.

În total, potrivit lui Zelensky, Kievul a fost atacat seara cu cinci rachete, mulți reușind să “intercepteze” pe cer. 

De asemenea, este raportat un atac asupra posturilor. Ca urmare a bombardamentelor inamice, două persoane au fost spitalizate cu răni. Starea lor este de severitate moderată.

Pe 29 aprilie, trei rachete inamice Kalibr au fost doborâte peste Odessa, zburând în direcția obiectelor civile.

Rusia continuă să susțină că în acea zi a distrus instalațiile militare cu “arme cu rază lungă de acțiune de înaltă precizie”, în special clădirile de producție ale uzinei Artem din Kiev.  

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.