Rușii sub masca de “evacuare” a trimis o femeie Kharkiv cu trei copii în Siberia/fotografie minre.gov.ua

Rușii au păcălit femeia Kharkiv Lyubov Bobro și copiii ei în îndepărtatul hinterland rusesc. 

istoria familiei a fost spusă în Ministerul Integrării. 

Bobro și copiii ei, fugind de bombardamentele inamice zilnice, au încercat să evacueze prin Belgorod rus. Dar ea, ca mulți alți ucraineni, a fost înșelată. 

Citește și:  ocupanții amenință să deporteze locuitorii din regiunea Zaporozhye pentru poziția pro-ucraineană Ocupanții amenință să deporteze locuitorii din regiunea Zaporozhye pentru poziția lor pro-ucraineană  ocupanții au creat cel puțin 18 tabere de filtrare pentru ucraineni-The New York Times Ocupanții au creat cel puțin 18 “tabere de filtrare” pentru ucraineni-The New York Times  Rusia a deportat mai mult de 1,3 milioane de ucraineni pe teritoriul său - Denisova Rusia a deportat mai mult de 1,3 milioane de ucraineni pe teritoriul său – Denisova

“Am fost duși la granița Trans–Uralilor și a Siberiei de Vest – în orașul Kurgan, nu a existat aproape nicio șansă de a scăpa. Apoi, fiica mea cea mare, care a rămas în Ucraina, a sunat alarma, apelând la Ministerul Educației”, spune Lyubov. 

Rușii sub masca de “evacuare” a trimis o femeie Kharkiv cu trei copii în Siberia/fotografie minre.gov.ua

Familia Bobro a reușit să se întoarcă acasă, notează Departamentul – procesul de întoarcere a fost foarte dificil. 

multe familii au căzut în aceeași capcană sub pretextul “evacuării” în Rusia. 

“Începând de astăzi, 50 de copii ucraineni au fost deja returnați din Federația Rusă”, a menționat Ministerul. 

Așa că au subliniat că experiența dură pe care Bobro a trebuit să o obțină de la Harkov a fost “o demonstrație vizuală a ceea ce amenință “evacuarea” către Federația Rusă 

vă reamintim că pentru cei care au pierdut contactul cu cei dragi, pe care ocupanții i-au deportat în Federația Rusă, linia telefonică non-stop a Ministerului Integrării funcționează: 15-48.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.