rușii transportă prizonieri străini la Donbass/UNIAN collage

Invadatorii mută prizonierii de război din “Legiunea Internațională” în Donbass. Acest lucru se face pentru procesul ilegal al acestora în așa-numitele “DNR” și “LNR”, precum și pentru condamnarea sub forma pedepsei cu moartea.

Aceste informații au fost împărtășite de vorbitorul “Legiunii internaționale” Damien Magru într-o conversație cu canalul 24.

“Există o teorie că acest lucru se face astfel încât să li se poată da pedeapsa cu moartea. Și este foarte îngrijorător faptul că armata este transportată împotriva voinței lor într-o altă regiune. Dar aceasta este o crimă de război”, a spus Magru.

Potrivit vorbitorului, acum a devenit dificil să se determine unde sunt prizonierii străini și cum sunt tratați. Partea ucraineană încearcă în orice mod posibil să returneze legionarii care au ajuns în mâinile ocupanților. Lucrările în această direcție se desfășoară la nivelul conducerii de vârf a țării.

“Sunt cel mai îngrijorat de faptul că nu lucrez la procedurile de schimb, deoarece sunt sigur că oficialii fac tot ce este necesar pentru acest lucru. Și sunt cel mai îngrijorat de statutul acestor prizonieri de război străini”, a continuat Magru.

Vorbitorul a reamintit că “întâlnirile” ilegale se desfășoară în așa-numitele “DNR” și “LNR”, unde prizonierii de război sunt judecați ca mercenari și condamnați la moarte. Aceasta este o încălcare gravă a convențiilor de la Geneva și a principiilor dreptului internațional.

“Vedem că Rusia nu tratează bine prizonierii noștri străini de război, iar acest lucru a fost raportat la începutul războiului. Dar această poziție a Rusiei în raport cu luptătorii străini este ilegală”, a rezumat Magru.

pedeapsa cu moartea a prizonierilor de război străini: ceea ce este cunoscut

La începutul lunii iunie, trei străini care au apărat Ucraina în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei au fost condamnați la moarte în “DPR”. Numele lor sunt Sean Pinner, Aiden Eslin și Saadun Brahim. Primele două sunt Britanice, iar al treilea este marocan.

Potrivit declarațiilor lui RosSMI, Pinner și Eslin au fost capturați în timpul asediului Mariupolului la mijlocul lunii aprilie, iar Brahim a fost capturat pe 12 martie la Volnovakha. Fiecare dintre străini este acuzat de activități mercenare, deși toți au servit legal în Forțele Armate.

Încă doi britanici vor fi judecați sub articole similare din” DNR”: voluntarul Dylan Healy și soldatul” Legiunii internaționale ” Andrew Hill. Propagandiștii ruși au raportat că au fost capturați în Mariupol și regiunea Mykolaiv.

Ministrul britanic de Externe Liz Truss a condamnat decizia militanților “RPD” de a ucide trei voluntari străini care au apărat Ucraina de invadatori. Ea a subliniat că ar trebui tratați ca prizonieri de război. Între timp, Federația Rusă a oferit Marii Britanii să poarte un dialog cu “DNR” pentru eliberarea cetățenilor săi.

La sfârșitul lunii iunie, Aiden Aslin și-a avertizat familia prin telefon că va fi împușcat. Ocupanții i-au spus că Marea Britanie nu a făcut încă nicio încercare de negociere și i-au spus să aștepte execuția.

ocupația de administrare a “DNR” la începutul lunii iulie a ridicat moratoriul privind pedeapsa cu moartea. După aceea, liderul militant Denis Pushilin a spus că prizonierii de război străini vor fi împușcați.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.