bătălii feroce se desfășoară constant la Azovstal, ocupanții nu încetează să încerce să asalteze/foto t.me/polkazov lupte acerbe se desfășoară constant la Azovstal, ocupanții nu încetează să încerce să asalteze/foto t.me/polkazov

Viceprim-ministrul Ucrainei Irina Vereshchuk a vorbit despre situația critică de la Azovstal, de unde au fost evacuați recent toți civilii: copii, femei, vârstnici.

acest lucru a fost raportat de către serviciul de presă al Ministerului Integrării.

Vereshchuk a subliniat că acum există apărători ai “Azovstal”, dintre care jumătate sunt grav răniți, au nevoie de îngrijiri medicale imediate.

Potrivit acesteia, ar putea exista încă o mie de luptători pe teritoriul combinatului. Acolo se desfășoară în mod constant bătălii acerbe, ocupanții nu încetează să încerce să asalteze Azovstal, efectuează numeroase atacuri aeriene, a existat și o încercare de operațiune specială la sol – inamicul încearcă să distrugă pe toți cei care au supraviețuit.

“Avem nevoie de o nouă operațiune specială care să ajute la evacuarea soldaților răniți din Azovstal. Misiunea Crucii Roșii MK și ONU sunt gata să se alăture procesului de organizare a evacuării. Și voi cere întregii comunități internaționale să i se alăture”, a subliniat Vereshchuk.

Vicepremierul a menționat că acest lucru necesită participarea liderilor statelor care au experiență de cooperare cu Rusia și înțeleg cine este Putin.

“Avem nevoie de ajutorul liderilor statelor în mediere pentru a conveni cu Rusia asupra garanțiilor pe care ar trebui să le ofere în timpul funcționării coridorului umanitar. Acesta este un regim de încetare a focului, un loc în care răniții vor fi evacuați”, a subliniat Vereshchuk.

situația de la Azovstal: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat UNIAN, trupele rusești nu încetează să încerce să profite de uzina Azovstal, unde soldații ucraineni se apără. Ocupanții lansează atacuri cu rachete și bombe pe teritoriul uzinei și, cu ajutorul artileriei și tancurilor, efectuează operațiuni de asalt.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a menționat că deblocarea Mariupolului prin mijloace militare nu este încă posibilă. În același timp, potrivit lui, intermediari și state influente sunt implicate în salvarea armatei ucrainene.

Potrivit Irinei Vereshchuk, în Mariupol, toate femeile, copiii și bătrânii care se aflau pe teritoriul Azovstal au fost evacuați.

generalul de brigadă Alexey Gromov a vorbit despre dificultățile deblocării Azovstal.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *