Oleksiy Arestovich/biroul președintelui Ucrainei

Consilier al șefului biroului președintelui și analistului militar Alexey Arestovich consideră că Rusia nu se va ridica din punct de vedere economic la nivelul economiei pe care îl avea înainte de războiul cu Ucraina.

El a povestit despre acest lucru în aerul jurnalistului Dmitry Gordon, răspunzând la întrebarea dacă sancțiunile ucid economia rusă sau pur și simplu o subminează. 

“Aceste sancțiuni sunt duble: ucid economia rusă, doar îi rup coloana vertebrală. Nabiullina (șeful Băncii Centrale a Federației Ruse) a demisionat deja. Și experții spun că, chiar dacă toate sancțiunile sunt ridicate imediat acum, economia rusă nu va reveni niciodată la nivelul care era înainte de război. O lovitură prea grea și vor ieși din sancțiuni de zeci de ani. Dar nimeni nu le va scoate încă.

Și apoi există a doua etapă a sancțiunilor, care lovește direct dureros factorii de decizie. Există propagandiști, militari și servicii speciale, slujitorii lui Putin. Acestea sunt sancțiuni personale care sunt impuse bunurilor lor personale”, a spus Arestovich.

Potrivit lui, sancțiunile nu sunt doar de rupere a economiei ruse, dar au rupt deja coloanei vertebrale sale:

“Asta este. Va fi o țară a lumii a patra. Nu al doilea, nu al treilea, ci al patrulea. Și dacă nu au timp să plece de aici și să ne compenseze pentru tot ce au făcut, atunci nu se vor ridica. Și nu vreau să fiu nici personal, nici în cadrul statului o țară a lumii a patra”

Anterior, Arestovici a spus că a avertizat de multe ori despre viitorul război al Rusiei împotriva Ucrainei, dar a fost numit nebun. 

De asemenea, el a prezis când se va încheia războiul din Ucraina. Una dintre previziuni este optimistă, cu sfârșitul ostilităților și retragerea trupelor rusești în decurs de o săptămână și jumătate până la două săptămâni.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.