acești criminali au batjocorit populația civilă din regiunea Kiev /fotografia SBUacești criminali au batjocorit populația civilă din regiunea Kiev/fotografia SBU

SBU a identificat încă 8 invadatori ruși care au comis atrocități împotriva civililor din regiunea Kiev. Și procuratura în absență a raportat suspiciunea acestor ticăloși pentru crimele comise în regiunea Kiev.

Acest lucru este raportat de către Biroul Procurorului General al Ucrainei.

“Pentru conducerea procedurală a Procuraturii regionale din Kiev și a Procuraturii districtului Kiev-Svyatoshinsky, 5 militari ai Forțelor Armate ale Federației Ruse și 3 membri ai companiei militare private “Wagner” au fost raportați în absență de suspiciune de încălcare a legilor și obiceiurilor de război, combinate cu crimă premeditată (Partea 1, Partea 2 a articolului 438 din Codul Penal al Ucrainei)”, se spune în mesaj..

Deci, în timpul ocupației unei părți din regiunea Kiev, suspecții au jefuit civili, torturați, uciși și arși casele lor. Aceștia sunt acuzați de 14 episoade de maltratare a populației civile. După tortură, doar trei persoane au reușit să supraviețuiască.

În același timp, potrivit anchetei, în martie 2022, suspecții – militari ai Federației Ruse și membri ai companiei private de securitate “Wagner” – au venit acasă la șeful satului Motyzhin Makarovskaya OTG. Ocupanții au privat ilegal o femeie, soțul și fiul ei de libertate și i-au dus la baza lor temporară. Invadatorii au torturat prizonierii, încercând să obțină informații despre APU și theroboron.

“În fața mamei, fiul a fost împușcat în picior și apoi ucis cu o lovitură în cap. Soțul șefului satului a fost torturat într-un mod similar. Întreaga familie a murit din cauza mai multor răni prin împușcare”, se arată în raport.

De asemenea, se remarcă faptul că o altă victimă, rezidentă civilă a satului, a fost rănită mortal de suspecți din arme de calibru mic doar pentru că era îmbrăcată în haine întunecate. După aceea, tatăl ei a fost capturat și ținut mult timp într-o clădire a fermei legată la ochi și cu mâinile legate fără apă și mâncare.

În plus, printre episoadele incriminate de armata menționată mai sus se numără doi membri ai organizației publice “Patriot” torturați până la moarte. Corpurile lor au fost găsite cu mai multe răni prin împușcare.

Invadatorii au reținut, de asemenea, doi voluntari care încercau să aducă ajutor umanitar în satul ocupat Motyzhin pentru locuitorii locali. După interogatorii și torturi, au fost duși într-o centură de pădure și li s-a ordonat să fugă, deschizând focul asupra lor în spate. Unul dintre voluntari a fost împușcat în cap, iar celălalt a fost rănit. Ocupanții și-au însușit mașini și ajutor umanitar.

“Suspecții au legat mâinile unei alte victime, l-au legat de un ATV și l-au forțat să alerge aproape un kilometru în acest fel. După interogatorii, amenințări cu moartea și bătăi, a fost ținut într-o groapă de canalizare timp de câteva zile”, se arată în raport.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.