rachetă rusă trasă la gară/foto UZ rachetă rusă trasă la gară/foto UZ

Pe 8 aprilie, ocupanții ruși au bombardat gara Kramatorsk cu un” Dot-U”, probabil din Shakhtersk sau Starobeshevo. Ambele orașe sunt ocupate din 2014.

acest lucru a fost spus în aerul “Vilna Radio” de către vorbitorul Direcției Principale a SBU din Regiunea Donețk și Luhansk Galina Prishchepa.

“La bombardarea gării Kramatorsk din 8 aprilie, anchetatorii noștri au deschis proceduri penale în temeiul articolului 438 din Codul Penal al Ucrainei. Aceasta este o încălcare a legilor și obiceiurilor războiului. La cererea anchetatorilor, experții și-au desfășurat expertiza și ne-au oferit concluziile că această rachetă ghidată, pe care o numim popular “Tochka-U”, a zburat de pe teritoriul ocupat al regiunii Donetsk”, a spus ea.

Potrivit SBU, racheta a zburat în sector de la 125 la 170 de grade. Există două orașe ocupate în această zonă-Starobeshevo și Shakhtersk. Nu se știe din ce oraș a fost lansată exact racheta.

“Știm sigur că au fost eliberați fie de acolo, fie de acolo. Dar știința nu ne mai oferă cele mai exacte date. Anchetatorii noștri se vor ocupa în continuare de acest lucru”, adaugă Galina Prishchepa.

ea a subliniat, de asemenea, că încercările ocupanților de a da vina pe AFU pentru bombardarea stației “nu a reușit.”

Decojirea stației din Kramatorsk

Amintiți-vă că pe 8 aprilie, invadatorii au lansat un atac cu rachete asupra gării Kramatorsk. În timpul bombardamentului, au existat aproximativ 4 mii de oameni acolo, deoarece evacuarea locuitorilor din regiunea Donetsk în regiuni sigure din Ucraina a continuat.în urma bombardamentelor inamice, 61 de persoane au fost ucise și 121 rănite.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *