ilustrare REUTERS

O serie de resurse online ale mass-media ucrainene au fost supuse unui atac hacker de către Federația rusă astăzi.

Potrivit Serviciului de securitate al Ucrainei, amenințarea a fost acum eliminată, toate resursele și-au reluat activitatea.

“Astăzi, o serie de resurse online ale mass-media ucrainene au fost supuse unui atac hacker din Federația Rusă. În special, simbolurile interzise în Ucraina, care sunt folosite de ocupanți, au fost plasate pe ele”, se spune în mesaj.

Serviciul de securitate, împreună cu autoritățile competente (NCC în cadrul Consiliului Național de securitate, Gosspetssvyaz, poliția cibernetică) au efectuat o verificare amănunțită a acestui fapt.

“Rețineți că, în urma atacului, nu au fost afectate date personale sau informații conținute în resurse. Rețelele și serverele pe care atacatorii le-au folosit pentru atac au fost deja identificate. Acțiunile lor vor fi calificate în conformitate cu legislația actuală, în special, în contextul susținerii unei țări care comite crime împotriva umanității și umanității”, a informat SBU.

Se remarcă faptul că dovezile colectate în timpul anchetei vor fi folosite pentru a aduce făptașii în fața justiției.

după cum a raportat UNIAN, astăzi, pe 17 martie, a fost efectuat un atac cibernetic asupra mai multor resurse regionale de Internet din Odessa.

hackerii au plasat un steag rusesc cu o panglică St.George pe ecranele unor site-uri de știri locale.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.