Body armor va fi transferat la nevoile APU/photo UNIAN, Arsen Petrov Body armor va fi transferat la nevoile APU/photo UNIAN, Arsen Petrov

Compania Veneto a comentat situația scandaloasă cu vânzarea vestelor de protecție personală-spun că aproximativ o mie de veste antiglonț care au ajuns în lanțul de supermarketuri nu sunt Ajutor Umanitar.

Acest lucru este menționat în declarația companiei Veneto pe Facebook. În timpul transferului armurii corporale, s-ar fi produs o eroare, motiv pentru care produsele organizației publice Lviv Defense Cluster erau în vânzare. 

Potrivit șefului interimar al companiei, Alexander Zhuchenko, Veneto cooperează îndeaproape cu administrația militară regională. Se remarcă faptul că compania, pe baza contractelor gratuite, a depozitat ajutor umanitar pentru capacele Cherkasy OVA pentru veste antiglonț, al căror producător a fost Organizația clusterului de apărare Lviv.

“Aceste huse în valoare de 1 mie de bucăți au fost transferate către Cherkasy OVA ca ajutor umanitar. Din cauza lipsei de spațiu de depozitare, acestea au fost transferate în depozitul nostru pentru depozitare. În viitor, toate în valoare de 1 mie de bucăți au fost returnate la Ova Cherkasy. Și după cum înțelegem acum, trebuie să fi existat o eroare tehnică și o confuzie. Din această mie de piese pe care Cherkassk OVA le-a păstrat, au luat o parte din producția Veneto Group LLC, iar copertele produse de ONG-ul Lviv Defense Cluster au rămas în depozitul nostru”, a declarat compania într-un comunicat.

Citește și:  volumul ajutorului umanitar către Ucraina din Europa scade lunar-Zheleznyak Volumul ajutorului umanitar acordat Ucrainei din Europa scade lunar-Zheleznyak ucrainenii din Republica Cehă pot fi lipsiți de beneficii-media Ucrainenii din Republica Cehă pot fi lipsiți de beneficii-media  Asistența companiilor MMC în Ucraina a depășit 90 de milioane de dolari - cercetare Asistența companiilor MMC pentru Ucraina a depășit 90 milioane dolari-studiu

În viitor, conform executării contractului cu Epicenter K LLC, vestele în cantitate de până la 200 de piese au fost echipate cu plăci și expediate. Veneto susține că produsele erau în vânzare din cauza factorului uman.

“Vestele de protecție personală ale producției noastre și producția ONG-ului “Lviv Defense Cluster” sunt similare în scop funcțional, sunt similare vizual. Și cel mai important, Cherkasy OVA a primit o mie de veste. Este doar o greșeală, un factor uman”, spune compania.

Anterior a devenit cunoscut faptul că SBU a dezvăluit o schemă pe scară largă de delapidare a ajutorului umanitar în Cherkasy. Oficialii fără scrupule au planificat să vândă mai mult de 1 mie de veste antiglonț, destinate Forțelor Armate din Ucraina.

suma totală pentru vânzarea ilegală de echipamente ar putea depăși UAH 12 milioane. Au încercat să vândă veste antiglonț prin structuri comerciale afiliate și un lanț de supermarketuri.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.