este imposibil să livrați bunuri umanitare către Popasnaya și Rubezhnoye/photo UNIAN

În orașele Rubezhnoye și Popasnaya din Regiunea Luhansk, care sunt supuse unei bombardamente aproape continue de către ocupanții ruși, oamenii au suficientă hrană și apă în cel mai bun caz pentru o săptămână.

Acest lucru a fost anunțat de șeful Luhansk Ova Serghei Gaidai.

El a menționat, de asemenea, că în acest moment accesul în ambele orașe este extrem de complicat. Există sute care vor să plece, dar din cauza densității mari a bombardamentelor, evacuarea de acolo nu mai este posibilă, la fel ca livrarea de provizii umanitare.

În același timp, rușii deschid în mod deliberat focul asupra spitalelor, facilităților de infrastructură critică, hambarelor, depozitelor alimentare și gumstabs. Ei fac acest lucru pentru a crea o catastrofă umanitară în regiune.

“Scopul rușilor este Holodomorul, lipsa îngrijirii medicale și a comunicațiilor în Regiunea Luhansk”, a subliniat Gaidai.

rușii exportă cereale din teritoriile ocupate ale Ucrainei

Aceste informații au fost confirmate de Prim-viceministru al Politicii Agrare și alimentare Taras Vysotsky.

Potrivit acestuia, în acele teritorii care se aflau sub ocupație temporară rusă existau aproximativ 1,3 milioane de tone de cereale. Acum, Ministerul a primit confirmarea că ocupanții ruși au eliminat aproximativ 100 de mii de tone de cereale din fiecare regiune (Lugansk, Donetsk, Herson și Zaporozhye) – un total de 400 de mii de tone. 

în același timp, în Regiunea Luhansk, unde continuă luptele grele, campania de însămânțare nu a început deloc.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *