Denis Shmygal/photo UNIAN Denis Shmygal/photo UNIAN

Scopul principal al ocupanților ruși este de a curăța teritoriul Ucrainei de ucraineni.

Acest lucru a fost declarat de premierul Denis Shmygal într-un interviu acordat BBC.

Potrivit lui, invadatorii vor să semene frică și să forțeze ucrainenii să fugă în Europa.

“Ei comit crime împotriva umanității, comit genocid împotriva poporului ucrainean, pentru că curăță teritoriul Ucrainei de ucraineni. Acesta este scopul lor principal. Iar obiectivul secundar este de a crea o criză a Migrației și de a stoarce milioane de ucraineni în Uniunea Europeană pentru a o destabiliza… Ei acționează destul de conștient, comitând în mod deliberat crime de război. În cazul nostru, numărul victimelor civile este de zece ori mai mare decât victimele din rândul armatei. Acest lucru dovedește că armata rusă și Rusia luptă cu populația civilă din Ucraina, și nu cu Forțele Armate”, a spus el.

Potrivit lui, începând de astăzi, 14 milioane de ucraineni și-au părăsit deja casele și au plecat în țările europene sau au devenit persoane strămutate intern.

După cum a scris UNIAN mai devreme, pe 24 februarie, Federația Rusă a lansat un război pe scară largă împotriva Ucrainei. Invadatorii lovesc nu numai la instalațiile militare, ci și la civili și la casele lor. Pe 25 mai, Shmygal a anunțat valoarea pierderilor pentru economia Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *