Ministerul britanic al Apărării este încrezător că Federația Rusă nu este pregătită pentru un război prelungit/foto REUTERSMinisterul britanic al Apărării este încrezător că Federația Rusă nu este pregătită pentru un război prelungit/foto de REUTERS

Avioanele rusești și echipamentele grele nu sunt potrivite pentru operațiunile de luptă și nu sunt suficient de echipate pentru un război prelungit cu Ucraina. Rusia a pierdut deja pe mai multe fronturi, iar înfrângerea sa finală se apropie.

Acest lucru a fost declarat de ministrul britanic al Apărării Ben Wallace, relatează Daily Mail.

Potrivit ministrului britanic, generalii ruși pot fi învinovățiți pentru planificarea și pregătirea slabă pentru război, probleme cu echipamentele și proviziile, precum și decăderea morală generală în armată.

“Aproape niciuna dintre aeronavele lor nu este echipată cu conștientizare situațională și control digital de luptă. Avioanele cu hărți de hârtie ale Ucrainei din anii 1980 sunt adesea găsite. Receptoarele GPS au fost găsite lipite de panourile de instrumente ale Su-34 rusești doborâte, astfel încât piloții să știe unde se află, din cauza calității slabe a propriilor sisteme”, a spus Wallace.

Rușii au probleme similare cu artileria și vehiculele blindate. Ele nu pot fi folosite pentru manevre militare, ci doar pentru efectuarea unui incendiu nediscriminatoriu.

Șeful Ministerului britanic al Apărării a menționat că nu trebuie să vă fie prea frică de armele de înaltă precizie ale Federației Ruse, deoarece după a doua săptămână de război, Rusia și-a redus brusc utilizarea din cauza cantității insuficiente.

Wallace a declarat că dezvoltarea evenimentelor de pe front confirmă faptul că Putin și armata sa nu se pregăteau pentru un război prelungit, ci se bazau pe un blitzkrieg. Acum situația ocupanților se deteriorează. Ucraina primește arme occidentale moderne, iar resursele rușilor sunt epuizate. În viitorul apropiat, rușii vor avea probleme și mai mari, deoarece sancțiunile impuse au blocat furnizarea de componente pentru producția de echipament militar. Va deveni imposibil să compensăm pierderile tehnice din Ucraina, iar întreprinderile de apărare vor înceta să funcționeze.

Wallace este sigur că dictatorul rus Putin a fost deja învins, pierzând ocazia de a produce arme grele în țara sa. În opinia sa, influența stilului de management sovietic poate fi încă urmărită în activitățile autorităților ruse.

“Atunci comportamentul a fost dictat de frică și sicofanță, iar astăzi Forțele Armate ruse poartă încă această amprentă Sovietică – amprenta imoralității și corupției”, a spus ministrul britanic.Anterior, Wallace a declarat că Marea Britanie caută arme sovietice în întreaga lume pentru a le cumpăra pentru Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *