Screenshot Screenshot

Pentru a lansa atacuri cu rachete asupra Ucrainei în seara zilei de 3 Mai, Rusia a atras bombardiere strategice din regiunea caspică și alte mijloace militare.

comanda Forțelor Aeriene AFU informează despre acest lucru. 

“În seara zilei de 3 Mai, a existat o alertă aeriană în toată Ucraina. Bombardierele strategice Tu-95 sau Tu-160 ale Rusiei lansează o lovitură de rachete din regiunea caspică. Aproximativ 18 rachete au fost trase, care au lovit instalațiile de infrastructură din regiunile Dnepropetrovsk, Kirovograd, Lviv, Vinnytsia, Kiev și Transcarpatia. Atacurile cu rachete au fost efectuate și din alte mijloace în regiunile Odessa și Donețk”, se arată în raport.

După cum sa menționat, în cursul zilei de 3 mai, apărarea aeriană a Forțelor Aeriene și a Forțelor Terestre, conform datelor preliminare, a doborât cel puțin 8 rachete de croazieră. Există, de asemenea, informații despre înfrângerea a 7 drone și a unei rachete de aeronave.

“Ocupanții au grijă de avioanele și elicopterele lor, prin urmare nu intră în spațiul aerian controlat de Forțele Armate ale Ucrainei. Dar aviația Forțelor Aeriene a efectuat zeci de ieșiri aeriene în timpul zilei. Sub acoperirea unui grup de luptători de avioane de grevă, au fost efectuate aproximativ zece atacuri cu rachete și bombe asupra unui grup de trupe inamice, depozite de muniție și forță de muncă”, notează comanda.

reamintim că loviturile de rachete rusești au deteriorat șase stații de cale ferată din Centrul și vestul Ucrainei. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *