Austin a solicitat sprijinul colectiv al Ucrainei  photo REUTERSAustin a cerut sprijinul colectiv al Ucrainei foto REUTERS

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, consideră că eforturile comune pot consolida securitatea Ucrainei pentru o perioadă lungă de timp.

După cum relatează corespondentul UNIAN, Austin a spus acest lucru la începutul reuniunii Grupului de Contact privind sprijinul pentru Apărare al Ucrainei (așa-numitul “Ramstein-3”) de la Bruxelles.

“De la întâlnirea noastră virtuală, care a avut loc acum trei săptămâni, am văzut progrese importante pe mai multe fronturi. Aliații furnizează lansatoare și rachete harpon pentru a consolida apărarea de coastă a Ucrainei. Marea Britanie oferă sisteme de rachete cu lansare multiplă M270 și desfășoară instruire pentruasistență pentru Ucraina în protejarea teritoriului său în Donbas. Mai mulți dintre aliații și partenerii noștri furnizează obuziere și muniție de artilerie, iar acum forțele ucrainene le folosesc pentru a proteja Donbass. Și, în același timp, alte forme de asistență militară de la tancuri la elicoptere continuă să sosească în Ucraina”, a spus Austin.

“Prin urmare, am reușit să facem multe în acest timp, dar nu ar trebui să pierdem timpul”, a adăugat Austin.

Citește și:  Zelensky: armele occidentale ar trebui să ajungă mai repede, încetinirea amenință stagnarea în față Zelensky: armele occidentale ar trebui să ajungă mai repede, încetinirea amenință stagnarea pe front nu există timp pentru discuții: Zelensky a comentat negocierile cu Rusia “Nu este timp pentru discuții”: Zelensky a comentat negocierile cu Rusia

El și-a anunțat intenția de a “aprofunda sprijinul pentru Forțele Armate ale Ucrainei în lupta lor și de a consolida stabilitatea forței ucrainene în fața amenințărilor care vor apărea mâine.”

Potrivit lui, eforturile comune pot ajuta Ucraina să se protejeze de ofensiva brutală a Rusiei și”să consolideze securitatea Ucrainei pe termen lung.”

Sursa: https://twitter.com/DeptofDefense/status/1537059849472819202 ?

După cum a raportat UNIAN, întâlnirea Ramstein-3 a început astăzi la Bruxelles. Austin solicită eforturi sporite pentru a ajuta la protejarea Ucrainei de invazia Federației Ruse. El asigură că formatul Ramstein încearcă să satisfacă nevoile de apărare ale Ucrainei.

ajutor UNIAN. Pe 26 aprilie, a avut loc o întâlnire a miniștrilor apărării din aproape 40 de țări la Baza Aeriană Ramstein din Germania, în cadrul căreia a fost creat un grup colectiv de sprijin pentru Ucraina, al cărui scop este de a satisface nevoile de apărare ale armatei ucrainene.

Pe 23 mai, în urma unei întâlniri în formatul Ramstein-2, Austin a declarat că țările s-au angajat să furnizeze Ucrainei rachete anti-navă harpon, sisteme cu jet, tancuri și muniție.

Pe 12 iunie, comandantul-șef al Forțelor Armate din Ucraina, Valery Zaluzhny, a cerut șefului Statului Major al SUA, generalul Mark Milli, să ofere Ucrainei mai multe sisteme de artilerie de 155 mm.

Invadatorii ruși au un avantaj de zece ori în artilerie.

la 15 iunie, ministrul adjunct al Apărării Anna Malyar a declarat că lipsa de arme nu permite Ucrainei să lupte cu Federația rusă în paritate.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.