La o reuniune extraordinară a Consiliului de securitate din 21 februarie, Patrushev a cerut public necesitatea recunoașterii de către Rusia a independenței și suveranității

Suspiciunea a fost raportată secretarului Consiliului de securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrushev.

Acest lucru este raportat de către Biroul Procurorului General al Ucrainei.

“Sub îndrumarea procedurală a procurorilor Procuraturii Generale, secretarul Consiliului de securitate al Federației Ruse a fost informat despre suspiciunea de încălcare a integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei (Partea 3 a articolului 110 din Codul Penal al Ucrainei)”, se spune în raport.

Potrivit anchetei, un oficial de rang înalt, fiind reprezentant al autorităților statului agresor, acționând în coluziune preliminară cu alți complici pentru implementarea unui plan pre-dezvoltat de încălcare a integrității teritoriale a Ucrainei, la o ședință extraordinară a Consiliului de securitate din 21 februarie 2022, a cerut public necesitatea ca Rusia să recunoască independența și suveranitatea pseudo-formațiunilor “DNR” și “LNR” controlate complet de acestea.

Raportul spune că ancheta preliminară în cadrul procedurilor penale este efectuată de Departamentul Principal de Investigații al Serviciului de securitate al Ucrainei.

Biroul procurorului general notează că activitatea continuă să aducă la răspundere penală toți oficialii ruși implicați în încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei, dezlănțuind și purtând război împotriva acesteia. În același timp, se reamintește că mai devreme vicepreședintele Consiliului de securitate al Federației Ruse și alți 8 membri au fost aduși la răspundere penală.

Anterior, Bloomberg a dezvăluit numele “șoimilor” cu care Vladimir Putin a decis o invazie militară pe scară largă a Ucrainei. Printre aceștia se numără ministrul Apărării Serghei șoigu, șeful Statului Major General Valery Gerasimov și secretarul Consiliului de securitate Nikolai Patrushev.

Patrushev însuși a declarat că “dacă astăzi popoarele care trăiesc în Ucraina se unesc, este doar din cauza fricii de atrocitățile batalioanelor naționaliste” și a prezis “dezintegrarea Ucrainei în mai multe state.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *