Ocupanții ruși nu sunt în măsură să invadeze regiunile Chernihiv și Sumy pentru a doua oară. Ei nu au grupările adecvate pentru acest lucru. Cu toate acestea, aceste regiuni continuă să fie amenințate de atacuri cu rachete.

Declarația corespunzătoare a fost făcută de secretarul Consiliului Național de securitate și apărare Alexey Danilov într-un interviu acordat Radio Liberty.

“Ei [ocupanții] ne țin în suspans. Nu se mai pot întoarce acolo, nu au suficiente trupe astăzi pentru a intra din nou din acest teritoriu. Ei au aruncat acum totul pe teritoriul regiunilor Donetsk, Luhansk, Kharkiv. Trupele lor sunt acolo acum”, a spus Danilov.

Mai mult, Secretarul NSDC a spus că locuitorii din regiunile Chernihiv și Sumy, din păcate, încă nu se pot simți în siguranță, deoarece amenințarea atacurilor cu rachete rămâne.

“Când au fost învinși pe teritoriul regiunilor Kiev, Sumy, Chernihiv, s-au regrupat și acum sunt toți acolo [în Est]. Nu au capacitatea, dar pot încă să lovească, să lanseze atacuri cu rachete”, a adăugat Danilov.

Amintiți-vă că în ultimele zile, ocupanții au bombardat periodic așezări de frontieră în regiunea Chernihiv și regiunea Sumy. De exemplu, ieri ocupanții au lovit teritoriul din apropierea punctului de control “Senkovka”. Și apoi regiunea Chernihiv a fost decojită pentru a doua oară într-o zi. Explozii de aproximativ o duzină de mine de mortar au fost înregistrate în apropierea uneia dintre așezările OTG Semenovskaya.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.