Nave reperate în Odessa

Au apărut noi detalii despre navele suspecte care au fost observate în Marea Neagră, lângă coasta Odesei, pe 27 aprilie.

Informațiile despre acestea au fost raportate jurnaliștilor de către comanda operațională” Yug ” datorită faptului că informațiile cetățenilor despre navele inamice de la orizont au apărut astăzi pe rețelele de socializare.

Armata susține că situația pe mare este sub controlul constant al Forțelor Armate ale Ucrainei. După cum sa explicat în comandă, transportul Civil nu se efectuează din cauza închiderii Federației Ruse (amenințarea cu utilizarea armelor) din partea de nord-vest a Mării Negre. De asemenea, nu a existat nici o abordare a navelor inamice pe coasta Odesei astăzi.

“Uneori apar nave la orizont – petrolierul Millennium Spirit (Moldova) tras de Rashiști fără echipaj și, de asemenea, barje imposibil de gestionat care au fost măturate în mare și nu există nicio modalitate de a le returna, deoarece transportul maritim este blocat”, se spune în raport.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne, Anton Gerashchenko, a numit navele care au apărut în raidul de lângă Odessa “olandezii zburători”. El crede că unul dintre ei poate repeta soarta petrolierului “Delphi”, care s-a prăbușit la Odessa în 2019. În prezent, spiritul Mileniului este pe mare fără echipaj, care a fost salvat.

“Potrivit proprietarului companiei, la momentul bombardării, în tancurile navei existau aproximativ 1 mie de tone de motorină și câteva tone de petrol. Această cantitate de combustibil este suficientă pentru ca Millennium Spirit să repete soarta Delphi prin poluarea Mării Negre cu produse petroliere”, notează Gerashchenko.

El crede că riscul unei catastrofe de mediu este foarte mare.

Amintiți-vă că miercuri după-amiază, 27 aprilie, navele suspecte din Marea Neagră au început să apară la orizont în Odessa. Locuitorii locali au filmat nave noi de pe plaja Dolphin.

Potrivit Comandamentului operațional “Sud”, în zona operațională a Mării Negre, gruparea navală a flotei ruse cu submarine”continuă să mențină tensiunea asupra probabilității de atacuri cu rachete asupra Ucrainei.”

De asemenea, s-a raportat anterior că există opt purtători ai rachetelor de croazieră de tip kalibr ale ocupanților în Marea Neagră. Salva totală de rachete a transportatorilor este de aproape 60 de rachete.

În ceea ce privește navele reperate pe 27 aprilie, merită să reamintim că în noiembrie 2019, în Marea Neagră, lângă țărmul plajei Dolphin (Odessa), Cisterna Delphi (Delfi) s-a prăbușit cu trei ucraineni la bord. În urma accidentului, coasta a fost poluată.

Și pe 25 februarie a acestui an, nu departe de portul Pivdenny (regiunea Odessa), două rachete rusești au lovit buncărul Millennium Spirit (steagul Moldovei) la ancoraj, care avea la bord o cantitate mare de combustibil și motorină.

Ca urmare a acestui atac, nava a luat foc. Zece persoane din echipajul navei-cetățeni ai Federației Ruse și rezidenți din Crimeea evacuați sărind în apă. Două Remorchere ucrainene au venit în ajutorul lor și au salvat echipajul navei. Victimele au fost duse la spitale cu leziuni de severitate variabilă, inclusiv hipotermie semnificativă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.