Vezi mai jos amplasarea exactă a tuturor secțiilor de votare din diasporă

Atenție. Secțiile colorate pe hartă cu portocaliu sunt secțiile care și-au schimbat adresa față de turul 1.

*Reguli de votare în țările cu restricții COVID-19*

Portugalia

Pentru a justifica necesitatea deplasării în ziua scrutinului către secțiile votare, Ambasada a pus la dispoziția autorităților portugheze invitația la vot în limba portugheză, pe care alegătorul o va putea prezenta la solicitarea autorităților, împreună cu actul de identitate moldovenesc pentru a-și justifica circulația. Invitația poate fi descărcată de aici:

Descarcă Scrisoarea

Spania

Pentru a asigura o deplasare fără impedimente spre una dintre secțiile de votare deschise la Madrid, Barcelona, Santander, Malaga și Valencia, pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova din data de 15 noiembrie 2020, în cazul verificărilor din partea poliției spaniole, Ambasada recomandă prezentarea (în formă printată sau ca poză în telefon) a scrisorii de confirmare. O puteți găsi aici:

Descarcă Scrisoarea

Grecia

Având în vedere noile măsuri restrictive de circulație în contextul carantinei generale instituite de autorități, Ambasada a coordonat cu Ministerul elen al Protecției Civile, deplasarea liberă de pe tot teritoriul Greciei la secțiile de votare în baza unui certificat tip, pe care îl puteți avea imprimat sau descărcat în telefon. Certificatul îl găsiți pe următoarele două link-uri:

Descarcă Scrisoarea în Greacă
Descarcă Scrisoarea în Engleză

Irlanda

Pentru deplasarea la secția de votare pe 15 noiembrie, vă recomandăm să printați sau să păstrați această scrisoare în format electronic pe telefonul Dumneavoastră pentru a fi prezentată la solicitare. Scrisoarea o găsiți aici:

Descarcă Scrisoarea

Marea Britanie

Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie recomandă să aveți o confirmare (în formă tipărită sau electronică) pentru a atesta scopul deplasării în caz de necesitate. Confirmarea o găsiți pe următorul link: 

Descarcă Scrisoarea

Franța

Pentru deplasarea la secțiile de votare, cetățenii Republicii Moldova trebuie să fie în posesia următoarelor 2 documente (este obligatorie deținerea ambelor formulare):

1. ATESTAREA PENTRU DEPLASARE care poate fi completată pe pagina Ministerului de Interne al Franței:

https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestations-de-deplacement?fbclid=IwAR3b5-4K9YsiGfyHXi4ECO9-_iJodtVm9PUQa_xDVuCbvzsBT98mMnhkXcc

Se va bifa opțiunea « Convocation judiciaire ou administrative et pour se rendre dans un service public ». Justificativul poate fi completat în format electronic și descărcat pe telefonul mobil, alegând opțiunea « Attestation de déplacement dérogatoire numérique ».

2. SCRISOAREA DE CONFIRMARE DIN PARTEA AMBASADEI REPUBLICII MOLDOVA ÎN FRANȚA, cu completarea datelor de către fiecare alegător. În cazul în care nu aveți o imprimantă, puteți descărca scrisoarea în telefonul mobil, iar declarația de onoare să o scrieți cu un pix pe o foaie separată. Ambele documente pot fi descărcate în format PDF aici: https://bit.ly/3eQgW8l


Cipru

Pentru participare la alegeri ambasada recomandă utilizarea certificatului care confirmă desfășurarea scrutinului pe 15 Noiembrie și formularul tip emis de autoritățile cipriote pe care trebuie să-l completați.

Lista secțiilor de votare o puteți găsi aici:

Atenție: în Germania (Frankfurt, Munchen), Marea Britanie (Londra), Franța (Nice), România (Iași), Israel (Tel-Aviv), Italia (Milano, Parma, Bologna, Verona) au fost schimbate adresele secțiilor de votare pentru turul II. Vă rugăm să verificați în documentul de mai jos.