Fondul primește 30-40 de mii de “broniks” în fiecare lună/foto UNIAN

Principala prioritate pentru stat, care nu se pregătea pentru război, este de a oferi soldaților săi arme de înaltă precizie și eficiente, în special artilerie, astfel încât echiparea personalului militar cu veste antiglonț și berete a dispărut în fundal.

această opinie a fost exprimată de directorul Fundației Come Back Alive, analistul militar Taras Chmut într-un interviu pentru ZN.UA .

“Acum voi spune un lucru foarte nepopular: nu este “armura” și căștile care sunt importante pentru stat, principalul lucru este să câștigi lupta. Și pentru asta avem nevoie de artilerie, muniție, apărare aeriană și arme antitanc. Punct. Și aceasta este o prioritate. Deci statul investește în prioritate. Prin urmare, puteți lupta în blugi, și nu în berete minunate, atunci când sunteți acoperit de artilerie”, notează Chmut.

Taras asigură că beretele bune și o vestă antiglonț de înaltă calitate, care, potrivit lui, nici măcar toată lumea nu știe să poarte corect, nu vor salva de artileria inamică, astfel încât prioritatea furnizării armatei este o linie foarte fină.

“Oamenii sunt întotdeauna îngrijorați de ai lor. Ministerul Apărării este îngrijorat de tot. Nu este” armura ” și nu casca care salvează. Artilerie. Mai mult, 90% din ceea ce este transmis este rahat, fuflomicină. O pastilă psihologică. Oamenii nici măcar nu știu să poarte “armură”, – adaugă Chmut, comentând transferul de echipamente pentru militari din străinătate.

“Desigur, tot ceea ce vorbim acum este anormal. Există comandanți individuali care sunt absolut indiferenți față de tot. Dar vom înțelege în cele din urmă că nu există altă cale, pentru că aceasta este mobilizarea. Și armata cu comandanții ei este o oglindă a societății. Nu au venit la noi din spațiu. Aceștia sunt prietenii și rudele noastre. Corupție? Există, de asemenea, în TRO, în APU și la putere. Nu voi da exemple specifice. Pe de altă parte, oamenii sunt în picioare, dar statul este încăswinging. Ajutorul internațional este deja primit, achizițiile sunt în curs de desfășurare, primim 30-40 de mii de “armuri” pe lună. Aceeași sumă a fost contractată de minister, plus un milion de seturi de uniforme”, spune directorul Fundației Come Back Alive.

anterior Taras Chmut a spus despre “mita” la frontierele vamale în timpul trecerii de ajutor umanitar pentru Forțele Armate ale Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.