serviciile speciale ale Federației Ruse au început o campanie de informare destul de activă/luptător al regimentului Azov Dmitry Kazatsky serviciile speciale ale Federației Ruse au lansat o campanie de informare destul de activă/luptător al regimentului Azov Dmitry Kazatsky

Ocupanții ruși au lansat o operațiune informațională și psihologică la scară largă – răspândesc falsuri despre luptătorii capturați de la uzina Azovstal.

Acest lucru a fost anunțat de fostul comandant al regimentului Azov Maxim Zhorin.

Potrivit acestuia, apărătorii lui Mariupol, care se aflau pe teritoriul Azovstal, sunt acum sub controlul Federației Ruse și aproape fără comunicare.

Citește și:  Rusia pregătește o revânzare ilegală de produse metalice de la Mariupol Rusia pregătește revânzarea ilegală a produselor metalice de la Mariupol  Care este situația din Mariupol pe 27 mai: principalele știri pentru astăzi Care este situația din Mariupol pe 27 mai: principalele știri pentru ziua de azi  Care este situația din Mariupol pe 26 mai: principalele știri pentru astăzi Care este situația din Mariupol pe 26 mai: principalele știri pentru ziua de azi  Danilov a spus că rușii nu torturează militarii evacuați din Azovstal Danilov a spus că rușii nu tortura militare evacuate din Azovstal

În același timp, serviciile speciale ale Federației Ruse au lansat o campanie de informare destul de activă și puternică, menită să despartă ucrainenii, astfel încât să nu existe eforturi comune comune pentru a-i întoarce pe apărătorii Mariupolului acasă.

Zhorin a menționat că acum Federația Rusă “aruncă” o mulțime de informații false.

“Se pare că diferite unități de la Azovstal aveau cantități diferite de mâncare și că nu se împărtășeau între ele, că cineva este mai bun, cineva este mai rău… ei spun că se pare că “Azovul” va fi primul care se va schimba, dar nu le pasă de toți ceilalți… Fac apel în primul rând la familia și prietenii mei: luați informațiile în mod critic. Cu atât mai mult,care este distribuit din Federația Rusă. Sunt conștient că acum este un moment extrem de dificil și emoțional și uneori este dificil să evaluezi și să analizezi critic situația. Dar trebuie să înțelegeți că toate aceste minciuni nu pot fi luate ca adevăr în niciun caz. Mai mult, nu poate fi distribuit”, a subliniat Zhorin.

El a cerut tuturor să se unească, să se unească și să aducă acasă absolut toți eroii ucraineni.

evacuarea din Azovstal:

Pe 16 mai, presa rusă a raportat că ocupanții au convenit cu apărătorii ucraineni din Azovstal să deschidă un coridor pentru soldații răniți în direcția Novoazovskului ocupat temporar.

Ulterior, comandantul Azov, Denis Prokopenko, a spus că “de dragul salvării vieților, întreaga garnizoană Mariupol îndeplinește decizia aprobată a Comandamentului Militar Suprem și speră la sprijinul poporului ucrainean.”

Pe 17 mai, Ministerul Apărării a anunțat începutul unei operațiuni de salvare a apărătorilor Mariupol blocați pe teritoriul combinei.

Potrivit Ministerului Apărării, 53 de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal la o unitate medicală din Novoazovsk pe 16 mai. Alte 211 de persoane au fost duse la Elenovka prin coridorul umanitar.

Pe 20 mai, serviciile britanice de informații au raportat că aproximativ 1.700 de soldați ucraineni au părăsit probabil deja Uzina Azovstal din Mariupol. Numărul celor care rămân în interior este necunoscut.

o procedură de schimb va fi efectuată pentru a reveni apărătorii Mariupol acasă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.