britanic servit în Azov din 2018/fotografie de REUTERS Britanic servit în Azov din 2018/fotografie de REUTERS

Un cetățean britanic, John Harding, a fost capturat de militanții “DNR”. Este paramedic în rândurile regimentului Azov din 2018.

Acest lucru a devenit cunoscut din videoclipul ocupanților, relatează BBC.

Harding, care are peste 50 de ani, într-un “interviu” cu ocupanții, a apelat la prim-ministrul britanic pentru ajutor. Medicul a spus că se confruntă cu pedeapsa cu moartea.

familia și prietenii săi au confirmat publicației că Harding este într-adevăr în videoclip. Reprezentanții Ministerului britanic de Externe păstrează legătura cu aceștia.

Harding a fost capturat probabil în Mai împreună cu alți luptători Azov. Într-un interviu anterior acordat BBC înainte de un război la scară largă, el a spus că a decis să-și ofere experiența de medic militar și, astfel, să sprijine ucrainenii în lupta lor.

După cum a raportat UNIAN, în așa-numitul “DNR”, a murit un cetățean britanic capturat— un militar profesionist, Paul Urie. Militanții au raportat că cauza morții a fost ” boala și stresul Ministerul britanic de Externe l-a convocat pe ambasadorul rus la Londra, Andrei Kelin.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.